ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΕΛΟΣ! Πως και γιατί δεν θα ξαναβάλεις στο στόμα σου!

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΕΛΟΣ! Πως και γιατί δεν θα ξαναβάλεις στο στόμα σου! Όλα κάποτε τελειώνουν! Κάποτε αντιλαμβάνεσαι που το πιο τρελλό σου όνειρο μπορεί να γίνει από εφιάλτης, πραγματικότητα.

Στον καιρό της κρίσης, τα πάντα έχεουν εππηρεαστεί και πολλά είναι αυτά που νομίζεις πως φτάνουν στο τέλος τους!

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Bloomberg, η τιμή των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό των 10.000 δολαρίων ανά τόνο. Αυτό το σημαντικό ορόσημο σηματοδοτεί τη συνέχιση του συνεχιζόμενου ιστορικού ράλι στις τιμές του κακάο, οι οποίες έχουν ήδη διπλασιαστεί από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Ως αποτέλεσμα, οι λάτρεις της σοκολάτας μπορεί να χρειαστεί να προετοιμαστούν για υψηλότερο κόστος, καθώς αυτή η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2024. Ο κόσμος αντιμετωπίζει τρίτη συνεχόμενη ετήσια έλλειψη προσφοράς λόγω των φτωχών εσοδειών στη Δυτική Αφρική.

σοκολάτα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας σημαντικός εισαγωγέας κόκκων κακάο, περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση με τους επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που δημιουργούν εμπόδια στην απόκτηση κόκκων. Επιπλέον, η αγορά κακάο παλεύει με τις μακροχρόνιες συνέπειες της πληρωμής χαμηλών αποδόσεων στους αγρότες. Ως αποτέλεσμα, τα πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη έχουν αυξηθεί έως και 4,1%, φτάνοντας τα 10.047 δολάρια ανά τόνο. Η επερχόμενη περίοδος του Πάσχα είναι μια δημοφιλής εποχή για να απολαύσετε τη σοκολάτα και λόγω της καθυστέρησης μεταξύ των αγορών εμπορευμάτων και λιανικής, οι καταναλωτές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τις πλήρεις επιπτώσεις αυτής της τάσης τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον παραγωγοί κακάο, όπως η Βραζιλία και ο Ισημερινός, προσπαθούν επίσης να ενισχύσουν τα επίπεδα παραγωγής τους, ωστόσο, η διαδικασία φύτευσης νέων κακαόδεντρων και αναμονής να ωριμάσουν και να παράγουν κόκκους μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, κάτι που με τη σειρά του παρατείνει το χρόνο που θα χρειαστεί για την παγκόσμια τα αποθέματα κακάο να αναπληρωθούν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Διεθνής Οργανισμός Κακάο προβλέπει ότι αυτή τη σεζόν η αναλογία των αποθεμάτων προς τους μύλους θα πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σαράντα ετών. Αυτή η πτώση υποδηλώνει την τρέχουσα ευαίσθητη κατάσταση της αγοράς. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο που παρουσιάζουν το υψηλότερο επίπεδο δραστηριότητας στο Λονδίνο έχουν επίσης σημαντική αύξηση αξίας άνω του 100% κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.

x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!