Τασσώ Καββαδία βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο Θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Τασσώ Καββαδία βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο Θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Τασσώ Καββαδία: Η καλλονή εγγονή της για τη νευρική ανορεξία – “Έτρωγα μισό μπισκότο”

Θάνατος 18 Δεκεμβρίου 2010 (89 ετών)
Αθήνα, Ελλάδα
Τόπος ταφής Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελληνική
Σπουδές Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»
Ιδιότητα ηθοποιός[1], δημοσιογράφος, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, radio journalist, ζωγράφος και διακοσμητής εσωτερικών χώρων
Όργανα πιάνο
Είδος τέχνης Ηθοποιός

Η Τασσώ Καββαδία (Πάτρα 10 Ιανουαρίου 1921[2] – 18 Δεκεμβρίου 2010) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Τασσώ Καββαδία βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο Θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου έζησε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια. Όταν θέλησε να σπουδάσει, ο πατέρας της της το απαγόρευσε[3]. Μάλιστα την πάντρεψε, το 1942, με τον βιομήχανο Αντώνη Σαλαπάτα, από το γάμο δε αυτό η Καββαδία απέκτησε τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Βασίλη και την Ευγενία. Σύντομα πήρε όμως διαζύγιο και έφυγε για να σπουδάσει στην Αθήνα[3]. Έκανε και δεύτερο γάμο με τον συγγραφέα Βασίλη Καζαντζή.

Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη, υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κουν

https://www.youtube.com/watch?v=fdcHz7ZmluY

Από το 1954 έως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και εκτελέστρια. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις

https://www.youtube.com/watch?v=4xjeoLdE8Iw

Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση. Χαρακτηρίζεται συνήθως ως η «σιδηρά κυρία» του ελληνικού κινηματογράφου καθώς λόγω του βλοσυρού παρουσιαστικού της ερμήνευε «αυστηρούς» ρόλους όπως της κακιάς πεθεράς, μάνας, αδερφής κ.ά. Στο θέατρο έπαιξε ρόλους που κάλυπταν σχεδόν όλη την γκάμα του ρεπερτορίου εκτός από αρχαία τραγωδία.

Τασσώ Καββαδία: Ο γάμος με το ζόρι, ο λόγος που έπαιζε πάντα την κακιά και το τέλος στο σπίτι της στο Φάληρο

Η Τασσώ Καββαδία γεννήθηκε στην Πάτρα στις 10 Ιανουαρίου 1921.Είναι η ηθοποιός που ερμήνευσε την κακιά σε ταινίες τόσες φορές, ώστε το κοινό την ταύτισε με τον ρόλο.

Τασσώ Καββαδία βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο Θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία
Τασσώ Καββαδία βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο Θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Τασσώ Καββαδία βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο Θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Κάποια στιγμή η οικογένεια μετακομίζει στην Αθήνα, όπου και πέρασε άνετα και ξένοιαστα παιδικά χρόνια. Το κορίτσι τελειώνει λοιπόν το Γυμνάσιο και έχει όνειρο να σπουδάσει υποκριτική, αλλά συναντά την κάθετη άρνηση από την οικογένειά της.

Ο πατέρας της όχι μόνο της απαγόρευσε οποιαδήποτε σκέψη για πανεπιστήμιο, αλλά έσπευσε να την παντρέψει κιόλας το 1942 σε ηλικία 21 ετών με έναν βιομήχανο, τον Αντώνη Σαλαπάτα και αποκτά τα τρία της παιδιά, τον Γιώργο τον Βασίλη και την Ευγενία. Ωστόσο, εφτά χρόνια αργότερα η νεαρή Τασσώ παίρνει τη δύσκολη -και κόντρα σε όλους- απόφαση να χωρίσει και να κυνηγήσει το όνειρό της! Είχε κάνει το θέλημα των γονιών της, ήταν τώρα ώρα να ακολουθήσει τη δική της επιθυμία.

Αυτές είναι οι Κούκλες Εγγονές μεγάλων Ελληνίδων ηθοποιών – Της Τασσώς Καββαδία είναι μια Πανέμορφη γυναίκα

Η ίδια είχε πει:«Εκείνα τα χρόνια με τον πρώτο σύζυγό μου ήταν πολύ δημιουργικά για μένα. Σπούδασα πιάνο, έμαθα τη γραφή των τυφλών και έγραφα βιβλία γι’ αυτούς, ήμουν νοσοκόμα και ανήκα στο τμήμα ψυχαγωγίας του Ερυθρού Σταυρού -γιατί τότε ήταν ο πόλεμος του ’40- κι ένα σωρό άλλα πράγματα, παράλληλα με τις υποχρεώσεις μου ως μητέρα. Εξέπεμπα όμως σε άλλο μήκος κύματος από εκείνον και διαλύσαμε τον γάμο μας».

Η Τασσώ φεύγει στο Παρίσι όπου σπουδάζει διακόσμηση. Ο Τσαρούχης είναι αυτός που την παροτρύνει να κάνει μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο Τέχνης με τον Κάρολο Κουν, ο οποίος επίσης συνεργαζόταν με τη Σχολή Σταυράκου.

Τασσώ Καββαδία βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο Θάνατος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η κηδεία

Στη μεγάλη αγκαλιά του Καρόλου Κουν η Καββαδία θα βρει την κλίση της, αν και η εποχή είναι δύσκολη για την ίδια είχε πει: «Όταν πήγα στη Σχολή του Κουν, ήμουν είκοσι επτά χρόνων και τους είπα ότι είμαι μεγάλη, αλλά μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει ηλικία στην τέχνη. Κοντά στον Κουν έμεινα επτά χρόνια, τρία στη Σχολή και τέσσερα στο Θέατρο Τέχνης της Σταδίου, που τότε στήθηκε. Έπαιξα πολλούς και διαφορετικούς ρόλους με μοναδική πληρωμή ένα φλιτζάνι καφέ και ένα πακέτο τσιγάρα»!

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Το 1965 παντρεύτηκε με τον δημοσιογράφο Βασίλη Καζαντζή, αν και ο πρόωρος θάνατός του θα την αναγκάσει να περάσει τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής της μόνη. Κάτι όμως που δεν την ενοχλούσε, γιατί όπως δήλωνε: «Έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή και ξέρω πως ο άνθρωπος γεννιέται και πεθαίνει μόνος του».

https://www.youtube.com/watch?v=GUyuB-DCsQU

Επαγγελματική πορεία
Η κινηματογραφική τυποποίηση της Καββαδία ήδη από τον πρώτο της ρόλο δεν άρεσε βέβαια καθόλου στον μεγάλο δάσκαλό της Κάρολο Κουν, που ένιωθε ότι το ποιοτικό ύφος της σχολής του δεν συμβάδιζε με το εμπορικό σινεμά. «Καυγαδίζαμε συνέχεια και θυμάμαι πόσο μαρτύρησα μαζί του όταν έμαθε ότι θα παίξω στη δεύτερη ταινία μου, τη “Στέλλα”».

Η Τασσώ συνεργάστηκε κατόπιν με τη Φίνος Φιλμ. Δίπλα στον γεννήτορα του ελληνικού σινεμά Φίνο θα γνωρίσει δόξα και φήμη ως η απόλυτη στρίγγλα της μεγάλης οθόνης. Η καριέρα της στη Φίνος θα ξεκινήσει το 1960 με την ταινία «Το Κλωτσοσκούφι», όπου ερμήνευσε τη στριμμένη αδελφή του Αλέκου Αλεξανδράκη, και θα απογειωθεί με τις ερμηνείες της στη «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», όπου υποδύεται τη σοβαρή αδελφή της Ρένας Βλαχοπούλου, και στην «Αμαρτία της ομορφιάς», όπου μας χαρίζει ρεσιτάλ ερμηνείας ως αυταρχική μάνα.

Σμαράγδα Σμυρναίου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Το 1971 ο Γιάννης Δαλιανίδης και ο Φίνος αποφασίζουν να γυρίσουν μια ταινία εμπνευσμένη από την μόδα της εποχής που ήταν τα καλλιστεία, αλλά και από τον «μύθο» των Ελλήνων εφοπλιστών που ήταν στη μεγάλη τους ακμή. Τίτλος της «Η αμαρτία της ομορφιάς». Ήταν η χρονιά που ο Φίνος ανακάλυψε μια νέα ηθοποιό, την Μπέτυ Λιβανού, στην οποία εμπιστεύθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί της στην ταινία ο Νίκος Γαλανός, που ήταν ο ζεν πρεμιέ της εποχής. Όπως λένε τα στοιχεία της Finos Film, η Τασσώ Καββαδία, αν και είχε αποφασίσει να μην ξαναπαίξει το ρόλο της κακιάς που συνήθιζε να ερμηνεύει μέχρι τότε, δέχτηκε να γίνει κακιά πεθερά εισπράττοντας την τριπλάσια αμοιβή από αυτή που συνήθως έπαιρνε.

Το μοναδικό της ταλέντο αλλά και η αρχοντική της παρουσία ήταν κομμένα και ραμμένα για τον ρόλο της ψηλομύτας και εκδικητικής, σε μια ευτυχή παντρειά κατά την οποία το ελληνικό σινεμά βρήκε τη μεγάλη του καρατερίστα. Η κινηματογραφική ακμή της Καββαδία κράτησε πάνω από είκοσι χρόνια και η ίδια συμμετείχε σε 70 κοντά ταινίες, υποδυόμενη αρχοντικές και κακές γυναίκες. Η ίδια είχε πει:«Στην πρώτη μου ταινία έπαιξα μια άρρωστη γυναίκα που έχει χάσει το παιδί της και επειδή ζηλεύει τον άντρα της του κάνει τη ζωή πατίνι. Τους άρεσα πως έπαιζα αυτόν τον ρόλο και από τότε άρχισαν να μου προτείνουν ανάλογες ηρωίδες.

Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που έκανε τους σκηνοθέτες να μου προτείνουν να παίζω όλες τις στρίγκλες είχε πει. Ο Κακογιάννης μου είπε κάποτε ότι έχω κάτι στο βλέμμα μου που καρφώνει τον άλλον. Δεν θα ξεχάσω στα γυρίσματα της ‘‘Στέλλας’’ που η Μελίνα αναρωτιόταν πώς θα μου δώσει εκείνο το χαστούκι. ‘‘Μη σε νοιάζει’’, της απάντησε ο Κακογιάννης, ‘‘την ώρα που θα παίζετε, η Τασσώ θα σε κοιτάζει με τέτοιο βλέμμα που θα σε κάνει να της δώσεις τέσσερα χαστούκια’’. Ένα άλλο γεγονός που με έκανε να παίζω τελικά την κακιά του σινεμά ήταν ότι δεν με ένοιαζε να παίζω την άσχημη. Στην προσωπική μου ζωή είμαι εντελώς διαφορετική και οι νύφες μου λένε ότι είμαι καλή πεθερά»

Κακιά πεθερά, κακιά αδελφή, κακιά γειτόνισσα
Η Τασσώ Καββαδία με τις ερμηνείες της, σχεδόν πάντα έκανε τη ζωή δύσκολη στις συμπρωταγωνίστριές της. Ανάλογα με το σενάριο, ήταν αυστηρή, μοχθηρή, εκδικητική, ιντριγκαδόρα, ψηλομύτα ή απλώς κακιά. Το αυστηρό βλέμμα, η κοφτή φωνή, τα σουφρωμένα χείλη συνέθεταν την τέλεια εικόνα της κακιάς.

Ο κόσμος είχε ταυτίσει τόσο πολύ την ηθοποιό με τον ρόλο της, που πολλές φορές η ίδια νόμιζε ότι θα της επιτεθούν. «Ένιωθες πως θα με σκίσουν, αν με δουν μπροστά τους», είχε πει σε συνέντευξή της ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι αντιδράσεις του κόσμου τρόμαζαν τον σύζυγό της.

Παρόλο που είχε ταυτιστεί με την κακία και πολύς κόσμος τη μισούσε, η Καββαδία αναγνώριζε ότι ο ρόλος αυτός την έκανε γνωστή και της άνοιγε πόρτες στον κινηματογράφο. Αγαπούσε τον χαρακτήρα που ερμήνευε κι ας μην έμοιαζε με τον πραγματικό της.

Ωστόσο όσοι τη γνωρίζουν από κοντά μιλούν για έναν πολύ συμπαθή άνθρωπο. «Να χαμογελάτε! Κάθε μέρα κάτι άλλο θα φέρει, και μην τσιγκουνεύεστε την καλοσύνη» έλεγε η ίδια. Δηλωτικό του χαρακτήρα της είναι το γεγονός ότι την περίοδο της Κατοχής γίνεται Αδελφή του Ελέους δουλεύοντας για τον Ερυθρό Σταυρό.

Η δημοσιογραφική και μεταφραστική της καριέρα
Η Τασσώ Καββαδία εκτός από το θέατρο και τον κινηματογράφο, εργάστηκε στο ραδιόφωνο, γράφοντας κείμενα για μια γυναικεία εκπομπή και σε περιοδικά και εφημερίδες, κάνοντας ελεύθερο και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.Αργότερα, ασχολήθηκε και με μεταφράσεις κειμένων.

Στη ζωή της δεν ήταν ποτέ κακιά – Πολλές φορές γινόταν αυστηρή, αλλά μόνο με το βλέμμα και όχι με τα λόγια
Με τον αυστηρό τρόπο και την υποκριτική μανιέρα τρόμαζε και τα εγγόνια της, όταν ήταν μικρά και έκαναν αταξίες. Ποτέ δεν ερχόταν σε ρήξη με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους της. Έφερνε εις πέρας όλες τις αρμοδιότητές της, χωρίς εντάσεις και ίντριγκες. Μόνο όταν ακουγόταν το «3,2,1 πάμε» και χτυπούσε η κλακέτα, η Τασσώ μεταμορφωνόταν. Από καλή κόρη, μητέρα, σύζυγος και συνεργάτης, γινόταν κακιά και αδίστακτη γυναίκα. «Η Αμαρτία της Ομορφιάς», ελληνική δραματική ταινία από το 1972. Εκεί ακούγεται μια από τις πιο δυνατές ατάκες: η ομίχλη του Λονδίνου. Και η έκρηξη ενάντια στη Μπέτυ Λιβανού….

Η εγγονή της Τασσώς Καββαδία σχεδιάζει ρούχα!
Η όμορφη νεαρή αν και σκέφτηκε να ασχοληθεί με την υποκριτική κατέληξε να σχεδιάζει ρούχα. Και έτσι, όμως, κατέληξε να ακολουθεί τα χνάρια της γιαγιάς της. Πώς; Η γνωστή ηθοποιός, όπως αποκαλύπτει τώρα η νεαρή εγγονή της είχε σπουδάσει σχέδιο μόδας στη Γαλλία, ωστόσο, την «κέρδισε» το σανίδι και η ηθοποιία και έτσι το όνειρο της ραπτικής έμεινε στο συρτάρι. Ώσπου το έβγαλε από αυτό η εγγονή της.

«Εγώ χάραξα τη δική μου πορεία στο σχέδιο και εκείνη τη δική της και νομίζω ότι δεν θα συγκρινόταν αν έκανε κάτι άλλο εκτός από αυτό που έκανε. Γεννήθηκε για να κάνει αυτό. Όταν ήμουν μικρή σκέφτηκα να ασχοληθώ με την υποκριτική γιατί είχα επηρεαστεί από τη γιαγιά μου», είχε πει η νεαρή Αργυρώ.

«Ήταν ευγενική, γλυκιά και ηθική. Καμία σχέση με τον κακό άνθρωπο που έδειχνε στον κινηματογράφο», συμπλήρωσε μιλώντας στην εκπομπή του Ε «Στα Καλά Καθούμενα» και αναφερόμενη και πάλι στην γιαγιά της.

«Νιώθω υπερήφανη που είμαι εγγονή της Τασσώς. Νιώθω όμως λίγο μεγαλύτερη υπερηφάνεια που προέρχομαι από μια οικογένεια που τα μέλη της τα χαρακτηρίζει η ευγένεια και η καλοσύνη. Η Τασσώ λοιπόν δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έβλεπες στις ταινίες της, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη», είχε πει παλαιότερα η Αργυρώ Καλλιάφα.

Η Τασσώ Καββαδία πέθανε πλήρης ημερών στα 91 της χρόνια το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου του 2010
Τα τελευταία χρόνια τα πέρασε κλινήρης στο σπίτι της στο Φάληρο, καθώς την ταλαιπωρούσαν πολλά προβλήματα υγείας. Η γλυκύτατη κακιά του μεγάλου πανιού ήταν πάντα μια μεγάλη αγωνίστρια της ζωής και έφυγε από τον κόσμο στις 18 Δεκεμβρίου 2010. «Δεν πιστεύω ότι τελειώνει η ζωή όταν γεράσεις. Δεν πρέπει να εγκαταλείπεις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις όνειρα για το αύριο».

Στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας παίχτηκε η τελευταία «πράξη» για την αξέχαστη Τασσώ Καββαδία, μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς που σημάδεψε με τις ερμηνείες της τον ελληνικό κινηματογράφο.

Φίλοι και συγγενείς είχαν συνοδεύσει την Τασσώ Καββαδία στην τελευταία της κατοικία, απευθύνοντας το ύστατο χαίρε στην πιο ευγενική και καλοσυνάτη «κακιά» της μεγάλης οθόνης. Ανάμεσά τους ο Κώστας Πρέκας και ο Τρύφωνας Καρατζάς.

Τασσώ Καββαδία: Η καλλονή εγγονή της για τη νευρική ανορεξία – «Έτρωγα μισό μπισκότο»

“Είχα φτάσει 42 κιλά” εξομολογήθηκε η Αργυρώ Καλλιάφα.

Την Αργυρώ Καλλιάφα συνάντησε η Δήμητρα Καλφούντζου με την κάμερα της εκπομπής Ελένη, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Μεγάλο Κανάλι. Μέσα σε όλα, η νεαρή καλλονή μίλησε τόσο για την γιαγιά της και αείμνηστη ηθοποιό, Τασσώ Καββαδία όσο και την περιπέτεια που η ίδια βίωσε με τη νευρική ανορεξία.

Ειδικότερα, η Αργυρώ Καλλιάφα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας άρχισε στα 21. Είχα φτάσει 42 κιλά. Υπήρχαν μέρες που έτρωγα μισό μπισκότο».

«Με την γιαγιά μου, την Τασσώ Καββαδία είχα κάποια βιώματα. Ήταν πάρα πολύ γλυκιά γενικά. Είχε φοβερή αξιοπρέπεια ως άνθρωπος. Όταν είσαι μικρός και την βλέπεις στην τηλεόραση, δεν μπορείς να το διαχωρίσεις 100%. Στο μυαλό σου είναι ότι είναι αυτός, ο ίδιος άνθρωπος. Ήταν τόσο έντονη η διαφορά της. Ήταν τόσο ήρεμη, που έμοιαζε από κοντά σαν άλλος άνθρωπος».

[videopress 9Gha5ZUh]

«Είχα ακούσει πολλές ιστορίες που αφορούσαν στο πώς την αντιμετώπιζαν στον δρόμο, έκαναν τον σταυρό τους, φτύνονταν» πρόσθεσε η Αργυρώ Καλλιάφα στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ελένης Μενεγάκη στο MEGA. «Δεν ξέρω αν μοιάζω μαζί της όντως, αλλά το ακούω αρκετά συχνά».

Κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών[2].

Φιλμογραφία
Έτος Τίτλος
1954 Κυριακάτικο ξύπνημα
1955 Στέλλα
Καταδικασμένη κι απ’ το παιδί της

1958 Διακοπές στην Αίγινα
1960 Ερόικα
Το μεγάλο κόλπο

Το κλωτσοσκούφι

1962 Φαίδρα
1963 Ο τρίτος δρόμος
1964 Ένας μεγάλος έρωτας
1965 Δύσκολοι δρόμοι
Ιστορία μιας ζωής

Άγγελοι χωρίς φτερά

Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα

1966 Στεφανία
Η αχάριστη

Χαμένη ευτυχία

Μαζί σου για πάντα

Κοινωνία ώρα μηδέν

1967 Δάκρυα οργής
1968 Όλγα αγάπη μου
Πολύ αργά για δάκρυα

Η επιστροφή της Μήδειας

Ας με κρίνουν οι γυναίκες

Καπετάν φάντης μπαστούνι

1969 Ξύπνα, Βασίλη
Η δίκη ενός αθώου

Η κραυγή μιας αθώας

Κυνηγημένη προσφυγοπούλα

Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα

1970 Μια τρελή, τρελή σαραντάρα
1971 Φρενίτις
1972 Αναζήτησις
Η αμαρτία της ομορφιάς

Πιο τρελοί κι από τους τρελούς

1975 Ο γιος μου ο Στέφανος
1992 Δονούσα
1996 Προς την ελευθερία
1997 Χαμένες νύχτες
1998 Παταγωνία
1999 Θηλυκή εταιρεία
2000 Φοβού τους Έλληνες
2001 Αλέξανδρος και Αϊσέ
2009 Η διαθήκη του ιερέα Μελιέ
Βιντεοταινίες
Έτος Τίτλος
1986 Ένοχες σχέσεις
1987 Ο Ιούλιος και τα καλλιστεία
Τηλεταινίες
Έτος Τίτλος Κανάλι
1993 Το πάθος ΑΝΤ1
Θέατρο
Έτος Τίτλος
1954 Η μικρή μας πόλη
Ο ματωμένος γάμος

1956 Τριαντάφυλλο στο στήθος
1959 Μαντώ Μαυρογένους
1960 Μια τρελή τρελή σαραντάρα
Άμεση ενημέρωση καταλόγου
Αυτός ο κατάλογος ενημερώνεται περιοδικά με μηχανικό τρόπο από ένα bot. Επεξεργασίες σε αυτό τον κατάλογο από χρήστες με το συνηθισμένο «χειροκίνητο» τρόπο θα αναιρεθούν με την επόμενη ανανέωση από το bot!

WQS | PetScan | YASGUI | Βρείτε εικόνες
σεζόν παράσταση ρόλος θίασος θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1954/1955 Ο ματωμένος γάμος Πεθερά του Λεονάρντο
Θάνατος Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Υπόγειο Κάρολος Κουν
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1954/1955 Η μικρή μας πόλη Κυρία Μύρτλ Γουέμπ Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”
Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν” Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Υπόγειο Κάρολος Κουν
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1956/1957 Ένα τριαντάφυλλο στο στήθος Μπέσση Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Υπόγειο Κάρολος Κουν
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1959/1960 Η διαβολεμένη μυλωνού Κυρία Ταμίου Θίασος Μαίρης Αρώνη Θέατρο Ακροπόλ Κωστής Μιχαηλίδης
Μαίρη Αρώνη

Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1959/1960 Μαντώ Μαυρογένους Ζαχαράτη Μαυρογένη Θίασος Μαίρης Αρώνη
Θεατρικές Επιχειρήσεις Βασίλη Μπουρνέλλη Θέατρο Ακροπόλ Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1961/1962 Ένας όμηρος Μις Τσίλκριστ Κυκλικό Θέατρο Κυκλικό Θέατρο Λεωνίδας Τριβιζάς
Τέλος αυτόματα δημιουργημένου καταλόγου.
Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης

Τηλεοπτικές σειρές
Έτος Τίτλος Κανάλι
1971 Ο σπαγγοραμένος ΕΙΡΤ
1972 Η ταβέρνα
Το σπίτι των ξένων

Μπαλσόι Ιβάν και Μπιγκ Τζων

ΕΙΡΤ
ΕΙΡΤ

ΥΕΝΕΔ

1973 Το ταξίδι
Από την άλλη όχθη

ΥΕΝΕΔ
ΕΙΡΤ

1976 Κρουαζιερόπλοιο ΕΙΡΤ
1977 Μια φορά και έναν καιρό ΕΡΤ
1978 Υποψίες
Ο υπηρέτης
Αξιοπρέπεια
ΕΡΤ

1981 Οι κληρονόμοι
Ρομαντικές ιστορίες

ΕΡΤ
ΥΕΝΕΔ

1982 Ορκιστείτε παρακαλώ ΥΕΝΕΔ
1986 Το μυστικό ΕΤ1
1987 Θύελλα ΕΤ2
1988 Τα αδέρφια ΕΤ2
1990 Το φάντασμα ΕΤ2
1992 Ανατομία ενός εγκλήματος
Διπλή ταυτότητα
Παιχνίδι θανάτου
Ο μολυβένιος στρατιώτης
ΑΝΤ1

1993 Γίγας μοτέλ
Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα

MEGA
ΑΝΤ1

1994 Ταύρος με Τοξότη: Το δαχτυλίδι ΑΝΤ1
1998 Νυχτερινό δελτίο ΕΡΤ
1999 Ερόικα
Ανίσχυρα ψεύδη

Μπαμ, μπαμπάς και μπέμπα

ΕΤ1
ΕΤ1

ΑΝΤ1

2000 Εκτός πορείας
Θα σε δω στο πλοίο

Παππούδες εν δράσει

ΕΤ1
ALPHA

ΕΤ1

2001 Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο
Κόκκινος Κύκλος: Είκοσι μέτρα μακριά

ΑΝΤ1
ALPHA

2004 Προς την ελευθερία
10η εντολή: Ένα λεπτό αργότερα

ΕΤ1
ALPHA

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Κανάλι
2000-03 Περί ανέμων και υδάτων MEGA
2001-02 Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο ΑΝΤ1