Ζήνα Κουτσελίνη: ‘Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος’

Ζήνα Κουτσελίνη: 'Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος'

Ζήνα Κουτσελίνη: ‘Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος’

Έχετε ποτέ δεχτεί πιέσεις ή απειλές για να μη βγάλετε κάποιο θέμα;
«Ναι, με έχουν απειλήσει, αλλά εγώ τις απειλές δεν τις φοβήθηκα ποτέ. Χτυπάς, π.χ., τη γυναίκα σου και όταν μαθαίνεις πως θα έρθει σε μένα να το εξομολογηθεί απειλείς κι εμένα. Εδώ το κάνεις στη γυναίκα σου, σε μένα δεν θα το κάνεις; Ε, αυτός που έχει στο DNA του τον εκβιασμό εμένα δεν με φοβίζει. Είναι τζάμπα “μάγκας”. Στη ζωή μου έχω περάσει τόσο δύσκολα μέσα στην ίδια μου την οικογένεια, που οι εκβιασμοί των άλλων δεν με επηρεάζουν».

Στο ΜΑΤΙ του ΚΥΚΛΩΝΑ «Η Ζήνα Κουτσελίνη θεωρεί την εκπομπή της πιο σημαντική από …»

Γι’ αυτό έχετε και μια ευαισθησία σε γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση ή έχουν πέσει θύματα φόνου;
«Κι όμως, στην εκπομπή ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς δεν κατηγορούμε. Δεν ερχόμαστε να κρίνουμε τον θύτη, γιατί δεν ξέρουμε την πορεία της ζωής του, παρά μόνο τη “στιγμή” Ερχόμαστε να περιγράφουμε τη συγκεκριμένη συνθήκη. Γι’ αυτό το “κατηγορώ” σε μας δεν υπάρχει, γιατί ξέρουμε πως ο θύτης μπορεί στο παρελθόν να έχει υπάρξει και ο ίδιος θύμα. Στα μάτια των άλλων όμως θα είναι για πάντα ο θύτης. Από την άλλη, εγώ αυτές τις γυναίκες τις αγαπώ και τις σέβομαι, γιατί έχω ζήσει την κακοποίηση στην οι- οικογένειά μου. Υπάρχει αυτό το κομμάτι της ζωής μου που δεν έχω ακόμα βρει τη δύναμη να το μοιραστώ με τον κόσμο.

ΖΗΝΑ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗ: ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

‘Εχοντας η Ιδια βιώσει την κακοποίηση, νιώθετε τώρα θυμό κάθε φορά που κατακρίνουν την εκπομπή σας;
«Με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Γιατί αν ο άνθρωπος τα έχει καλά με τον εαυτό του, ξέρει πως όλα αυτά τα συναισθήματα προέρχονται από αλήθειες ψυχών και όχι από θεατρινισμούς. Θεατρίνα δεν ήμουν ποτέ Αντιθέτως, θεατρίνος είναι αυτός που δεν αφήνει το συναίσθημά του να εκφραστεί. Εγώ είτε κλάψω είτε θυμώσω, αυτή είναι η αλήθεια μου, είτε μπροστά είτε πίσω από την κάμερα».

ΖΗΝΑ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ: «ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ»

Οι περισσότεροι άνθρωποι πάντως δεν τα πάμε καλά με την αλήθεια, δεν είμαστε έτοιμοι να την ακούσουμε..
«Εγώ και στους συνεργάτες μου στο παρελθόν, όταν ήμουν, π.χ., διευθύντρια, έλεγα την αλήθεια: “Αυτό που κάνεις είναι δεύτερο”. Τι να τους έλεγα; Ψέματα; Πως είναι τέλειο; Θεωρήθηκα σκληρή σε αυτό το επάγγελμα γι’ αυτόν τον λόγο. Είναι σκληρός ο αληθινός άνθρωπος; Όχι, αληθής είναι. Άλλωστε πρωτίστως είμαι αυστηρή με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ακόμα και τις εκπομπές μου τις βλέπω και τις ξαναβλέπω, κι όταν διαπιστώνω πως, π.χ., ένα ρήμα δεν το είπα σωστά, τα βάζω με τον εαυτό μου. Είμαι πολύ σκληρή στην αυτοκριτική μου».

Leave a comment