Hit enter after type your search item

Άρια Παπανικολάου! Η ηλικία, το φάσμα του αυτισμού, οι γονείς, ο ΓΑΜΟΣ και τα παιδιά «Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν ότι είμαι στο φάσμα του αυτισμού, μου έκαναν μπούλινγκ και με πλήγωναν», λέει η Άρια Παπανικολάου.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τον Νίκο Συρίγο μίλησε η Άρια Παπανικολάου, κόρη του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου. Το νεαρό κορίτσι, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, συγκλόνισε με την εξομολόγησή της.

Μαρία Πασαλίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

«Όταν μου είπαν οι γονείς μου ότι είμαι στο φάσμα του αυτισμού δεν ήξερα τι να πω. Ένιωσα ότι ήμουν σε ένα κλουβί και απελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώνει άλλους ανθρώπους ποτέ ξανά.

Άρια Παπανικολάου! Η ηλικία, το φάσμα του αυτισμού, οι γονείς, ο ΓΑΜΟΣ και τα παιδιά

Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν ότι είμαι στο φάσμα του αυτισμού, μου έκαναν μπούλινγκ και με πλήγωναν. Τώρα πια νιώθυω καλύτερα, βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι.

Μου αρέσει να ζωγραφίζω. Μας είπαν να φτιάξουμε έναν πίνακα και έγινε πολύ όμορφος, είμαι περήφανη γι’ αυτό που κάνω», είπε αρχικά η Άρια Παπανικολάου.

Μαρία Αυξέντη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η Άρια Παπανικολάου, μάλιστα, έστειλε το δικό της μήνυμα στα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού: «Να είστε δυνατοί και να μην εμπιστεύεστε τους κακούς ανθρώπους».

Κλείνοντας, η Άρια Παπανικολάου αποκάλυψε το όνειρό της: «Θέλω να παντρευτώ και να κάνω παιδιά και να δανείζω τη φωνή μου σε καρτούν και σε γιαπωνέζικα anime».

Άρια Παπανικολάου! Η ηλικία, το φάσμα του αυτισμού, οι γονείς, ο ΓΑΜΟΣ και τα παιδιά

Νίκος Παπανικολάου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Συγκινεί ξανά ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Η κόρη μου είναι στο φάσμα του αυτισμού»

Ο πρώην μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τον αυτισμό που έχει τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του, Άρια, και συγκλόνισε.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, που γιορτάζεται σήμερα, μίλησε για την απόφασή του να ανακοινώσει το περασμένο καλοκαίρι στα social media ότι έχει στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ, μιας διαταραχής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Ο ίδιος έκανε πράξη το UniquAll, ένα εκπαιδευτικό – αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Στο πλευρό του έχει, μεταξύ άλλων, τον Νίκο Γκάλη, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τo MEGA.

Άρια Παπανικολάου! Η ηλικία, το φάσμα του αυτισμού, οι γονείς, ο ΓΑΜΟΣ και τα παιδιά

«Από τον Σεπτέμβρη και μετά, που μίλησα, ο κόσμος μου έδωσε δύναμη. Ο αυτισμός έχει διάφορες λειτουργικότητες. Όλο αυτό το ξεκίνησα λόγω της κόρης μου, της Άριας που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Είναι ένα υπέροχο κορίτσι. Αυτός είναι και ο λόγος που είχε δακρύσει ο Νίκος Γκάλης. Τέτοια μέρα πέρυσι είχα καταφέρει μόνο να κάνω ένα story instagram. Σήμερα το μοιραζόμαστε με όλον τον κόσμο», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε στη συνέχεια: «Η Άρια μου είπε ότι θέλει να το πω για να την σέβονται περισσότερο.Υπάρχουν 200.000 οικογένειες, που μέχρι σήμερα έχουν ένα κενό. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα στην εκπαίδευση, με παράλληλη στήριξη, να ειπωθούν πράγματα για το μπούλινγκ. Ο λόγος που μίλησα για εμένα και είπα ότι έχω αυτισμό είναι η Άρια. Κάποια στιγμή είπα  “αν κάνουν αυτά στην Άρια που ο μπαμπάς της έχει μια αναγνωρισιμότητα, τι θα κάνουν σε κάποιον που δεν τον ξέρουν;”. Δεν θέλω να παρουσιαστώ ως άγιος. Έχω κάνει και εγώ λάθη. Δεν είμαι τέλειος».

«Ως γονείς έχουμε ένα άγχος για το μετά αλλά πρέπει να προετοιμάσεις και την κοινωνία. Να την προετοιμάσεις για τον αυτισμό. Δεν υπάρχει αναπηρία, βολεύει πολλούς αυτή η λέξη αλλά δεν υπάρχει. Καλό είναι να ενημερωθεί ο κόσμος, να μην αποκλείει. Η γυναίκα μου από την πρώτη στιγμή είναι βράχος δίπλα μου. Σε πολλά σημεία είμαστε στο μηδέν. Πρέπει να πάρουν θάρρος οι γονείς να μιλήσουν για τον αυτισμό όπως και εγώ πήρα θάρρος για την κόρη μου. Δεν ξέρεις τι συμβαίνει σε ένα σπίτι. Μην κρίνεις. Ας προσγειωθούμε όλοι μαζί γιατί αν δεν είναι καλά ο διπλανός μου δεν είμαστε ούτε εμείς», είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Λύγισε» ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Η κόρη μου είναι στο φάσμα του αυτισμού»
Ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε μια προσωπική εξομολόγηση και με συγκίνηση ανέφερε πως η κόρη του είναι στο φάσμα του αυτισμού.

«Δώστε μου ένα δευτερόλεπτο. Μισό λεπτό να πάρω μία ανάσα…Συγγνώμη που κοιτάω κάτω…ρωτήσαμε την Άρια και κρίναμε για το καλό της και το καλό όλων είναι καλύτερα να το μοιραστούμε και είπε η Άρια “ναι, μπαμπά θέλω να το πεις”» ανέφερε μεταξύ άλλων.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
%d bloggers like this: