Hit enter after type your search item

Γιάννης Λουκάκος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ο Γιάννης Λουκάκος, (19 Νοεμβρίου 1973, Βιρτζίνια Μπιτς), είναι Ελληνοαμερικανός σεφ, αρχιμάγειρας, τηλεοπτικός μάγειρας και συγγραφέας.
Βιρτζίνια Μπιτς (Βιρτζίνια)
Χώρα πολιτογράφησης Ελληνική και Αμερικανική
Εκπαίδευση και γλώσσες
Σπουδές Μηχανολογία στο Pennsylvania State University, Μαγειρική στο Culinary Institute of America και στο Waldorf Astoria of NYC.
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Σεφ, Αρχιμάγειρας και Τηλεοπτικός Μάγειρας
Ιστότοπος
yiannislucacos

Χρύσα Μιχαλοπούλου: ΣΚΑΝΔΑΛΟ με την ΚΑΤΑΓΩΓΗ της και το ΥΨΟΣ της! ΗΛΙΚΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Βιογραφία
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στο Βιρτζίνια Μπίτς των ΗΠΑ στις 19/11/1973.

Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ τελειώνοντας το λύκειο το 1991 επέστρεψε στις ΗΠΑ για σπουδές. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University, όπου αποφοίτησε το 1996.

Γιάννης Λουκάκος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, αρχικά για χαρτζιλίκι αλλά και για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική. Αποδείχθηκε ότι η μαγειρική για τον Γιάννη ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και έτσι αποφάσισε να την ακολουθήσει επαγγελματικά.

Το 1997 ξεκίνησε σπουδές στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο. Οι σπουδές μαζί με την πεντάμηνη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Φοίνιξ της Αριζόνα διήρκεσαν δύο έτη. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο “Waldorf Astoria” και στο εστιατόριο “Park Avenue Cafe”. Η εμπειρία του στην εστιατορική σκηνή της Νέας Υόρκης υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της πορείας του στο χώρο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2000, εργάστηκε στο “Boschetto”, αρχικά ως sous chef ενώ αργότερα ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα την ηγεσία της κουζίνας ως σεφ. Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στον Όμιλο Yes Hotels & Restaurants (“Semiramis”, “Twentyone”, “Periscope”), στη θέση του Executive Chef της εταιρείας. Μέσα από αυτήν τη θέση κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική για το οποίο αναδείχτηκε και έλαβε το βραβείο Gourmet της Ελευθεροτυπίας το 2006 και το 2007.

Γιάννης Λουκάκος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Χρύσα Μιχαλοπούλου ηθοποιός ηλικία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ! Ημερομηνία γέννησης, ΠΑΙΔΙΚΑ χρόνια, ημερομηνία γέννησης

«Επειδή η εκπομπή ήταν κάτι καινούργιο και διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα και συνδύαζε και το ανθρώπινο «reality», είχε μια τεράστια απήχηση. Αυτό το βιώσαμε από το καλημέρα γιατί στο εστιατόριο μέσα σε πέντε μέρες από την πρώτη προβολή, πρέπει να τριπλασιάστηκε η ζήτηση. Έσπασαν τα τηλέφωνα. Καλούσαν συνέχεια! Ήταν γεμάτα κάθε μέρα» δήλωσε ο Γιάννης Λουκάκος.

Ακολουθώντας το όραμά του για ένα δικό του εστιατόριο αποχώρησε από τα ξενοδοχεία τον Ιούλιο του 2008 και άρχισε να ψάχνει για χώρο στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το άνοιγμα του “Ψωμί & αλάτι” στις 2 Απριλίου 2009, αποτελεί, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς του στόχους.

Το βιβλίο του “Ψωμί και αλάτι: The cookbook” βραβεύτηκε από τα βραβεία Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς 2010-2011 από Έλληνα συγγραφέα.

Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Chef από την αρχή”. Στο νέο του βιβλίο, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό: μια μηλόπιτα. Το δεύτερο βιβλίο του Γιάννη Λουκάκου “Chef από την αρχή” απευθύνεται με προσιτό τρόπο σε μικρούς chef, αλλά και σε ενήλικες που αναζητούν ένα χέρι βοήθειας στην κουζίνα. Μέσα από το βιβλίο Chef από την αρχή μικρά και μεγάλα “παιδιά” προσεγγίζουν με τη βοήθεια του chef, πάνω από 50 συνταγές, έξυπνα δομημένες σε βήματα, με τη συνοδεία όλων των αντίστοιχων φωτογραφιών.

Ασημίνα Ουστάλλι βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και οι ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ

Το καλοκαίρι του 2014 αλλά και του 2015 ήταν σεφ στο εστιατόριο Ραμπαγάς στη Σίφνο.

Εκπομπές
Aπο το 2010 ως το 2013 ο Γιάννης Λουκάκος συμμετείχε, ως κριτής, στις δύο πρώτες σεζον του επιτυχημένου τηλεοπτικού προγράμματος Master Chef, το οποίο προβλήθηκε από το Mega Channel, ενώ το 2011 συμμετείχε επίσης ως κριτής στην τηλεοπτική εκπομπή Master Chef Junior.

Απο το 2013 ως το 2014, παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή Dr Cook για 2 σεζόν, στην οποία δίδασκε σε μιαν ομάδα 5 μαθητευόμενων, βασικές θεωρίες και τεχνικές της κουζίνας.[1]

Το 2015 άρχισε η προβολή της εκπομπής Just Cooking από τη συχνότητα του Star Channel, στην οποία ο Λουκάκος ήταν παρουσιαστής αλλά και παραγωγός.

  • Γιάννης Λουκάκος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Από το 2017, παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής Luc & Cook στο YouTube.

Βιβλία του συγγραφέα
Δεκέμβριος 2010: “Ψωμί κι αλάτι – The Cookbook”, ISBN 978-960-496-101-6
Δεκέμβριος 2011: “Chef από την αρχή – Για μικρά και μεγάλα παιδιά στην κουζίνα”, ISBN 978-960-501-641-8
Διακρίσεις
Οι γαστρονομικές προτάσεις του Γιάννη Λουκάκου, έχουν κατά καιρούς διακριθεί και στα βραβεία Gourmet της Ελευθεροτυπίας.

2006 για το Semiramis Restaurant, 1ο βραβείο – Κατηγορία Bar-Restaurant
2007 για το Semiramis Restaurant, 1ο βραβείο – Κατηγορία Bar-Restaurant
2009 για το Ψωμί & Αλάτι, 1ο βραβείο – Κατηγορία Bistrot
2011 για το βιβλίο Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook

Γιάννης Λουκάκος: «Μετά το MasterChef τριπλασιάστηκε η ζήτηση στο εστιατόριο μου, έσπασαν τα τηλέφωνα»

Ο Γιάννης Λουκάκος κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 και μίλησε στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το MasterChef αλλά και τα χρόνια που ζούσε στην Νέα Υόρκη.

«Για το ρόλο μου στο τηλεπαιχνίδι μαγειρικής ήμουν ένας από τους δύο επιλαχόντες. Παράλληλα έφτιαχναν και τη χημεία ανάμεσα στους τρεις κριτές γιατί δεν θα μπορούσαν να είναι όλοι το ίδιο. Μετά θα ήταν βαρετό. Έμαθα ποιος ήταν ο άλλος επιλαχών αλλά δεν θα πω…» αποκάλυψε αρχικά ο Γιάννης Λουκάκος.

 

«Επειδή η εκπομπή ήταν κάτι καινούργιο και διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα και συνδύαζε και το ανθρώπινο «reality», είχε μια τεράστια απήχηση. Αυτό το βιώσαμε από το καλημέρα γιατί στο εστιατόριο μέσα σε πέντε μέρες από την πρώτη προβολή, πρέπει να τριπλασιάστηκε η ζήτηση. Έσπασαν τα τηλέφωνα. Καλούσαν συνέχεια! Ήταν γεμάτα κάθε μέρα» δήλωσε ο Γιάννης Λουκάκος.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
%d bloggers like this: