Γιώργος Ματαράγκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Γιώργος Ματαράγκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
26 Απριλίου 1961 (60 ετών)
Βοιωτία
Εθνικότητα Έλληνας
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσα Ελληνικά
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Σπουδές Δραματική Σχολή Βεάκη
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός
Οικογένεια
Σύζυγος Νένα Χρονοπούλου
(1992-1996),
Ελβίρα Ζαμπετάκη (ν. 2010)
Τέκνα Χάρης Ματαράγκας
Εν ενεργεία 1982-σήμερα

https://www.instagram.com/p/CGNBhRWJJnk/

Ο Γιώργος Ματαράγκας (γεν. 26 Απριλίου 1961) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1961 στη Βοιωτία όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Αδερφός του είναι ο επίσης ηθοποιός και ζωγράφος Γιάννης Ματαράγκας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 αποφάσισε να γίνει ηθοποιός σπουδάζοντας στη Δραματική Σχολή Βεάκη.

https://www.instagram.com/p/CFhKZG6pIX-/

Ξεκίνησε την πορεία του ως ηθοποιός το 1982 στον κινηματογράφο. Εκείνη τη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στη ταινία Στη ζούγκλα της Αθήνας. Την ίδια χρονιά ακολούθησαν τρεις ακόμη ταινίες με τα Άγρια Νειάτα να είναι αυτή που τον έκανε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό. Ακολούθησαν οι κινηματογραφικές παραγωγές Γρανίτα από μελάνι, Ο βιασμός μια μοναχής και Είμαι… το 1983 ενώ το 1984 έπαιξε στις ταινίες Και κλάααμα… στα σχολεία και Φυλακές ανηλίκων Νο2. Το 1985 συμμετείχε στην πρώτη του βιντεοταινία με τίτλο Παράξενος έρωτας. Ακολούθησαν άλλες 30 συμμετοχές σε βιντεοταινίες από το 1985 μέχρι το 1989. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι Καπετάν κόκορας, Ο Ράμπο, ο κοντός και η τάπα, Ο αχτύπητος, Ο κατάσκοπος της συμφοράς, Καυτό δόλωμα, Βλαχοδυναστεία και άλλες.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1983 στη σειρά της ΕΡΤ Τα αρραβωνιάσματα. Το 1989 εμφανίστηκε στην πρώτη σειρά της ιδιωτικής τηλεόρασης Πατήρ υιός και πνεύμα στο Mega Channel. Ακολούθησαν συμμετοχές στις σειρές Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης και Η δίκη. Το 1991 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο στην καθημερινή σειρά του ANT1 Η Λάμψη. Εκεί υποδύθηκε τον Ευθύμη κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων κύκλων της σειράς τις σεζόν 1991-1993.Γιώργος Ματαράγκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Το 1993 αποφάσισε να συνεχίσει την συνεργασία με τον Φώσκολο, έχοντας δεχτεί πρόταση για την νέα του τότε καθημερινή σειρά Καλημέρα Ζωή στον ANT1. Ξεκίνησε να εμφανίζεται στη σειρά από το πρώτο επεισόδιο στις 26 Νοεμβρίου του 1993 υποδυόμενος τον γιατρό Πάρη Βελίδη. Η παρουσία του εκεί συνεχίστηκε και για τα επόμενα 13 χρόνια μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς στις 31 Μαρτίου του 2006, όντας ένας από τους ηθοποιούς με τους μακροβιότερους ρόλους στην ελληνική τηλεόραση.

Μετά την ολοκλήρωση της καθημερινής σειράς, συνεχίζει την πορεία του στο θέατρο ενώ εργάζεται και στον κινηματογράφο. Ο ανιψιός του ο οποίος είναι και συνονόματος του (γεννημένος το 1987), είναι επίσης ηθοποιός και πιο συγκεκριμένα στη μεταγλώττιση. Κάποιες από τις πολύ γνωστές του συμμετοχές ως ηθοποιός φωνής είναι στις ταινίες και σειρές Ο Ποντικομικρούλης,Οι Απίθανοι, Μπαμπούλες Πανεπιστημίου, Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch, Pokémon και Barbie.

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1983 Τα αρραβωνιάσματα ΕΡΤ 1 επεισόδιο
1989-1991 Πατήρ υιός και πνεύμα MEGA Βασικό Καστ
1991 Η δίκη ΕΤ2 3 επεισόδια
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης ANT1 συνεργός Επεισόδιο: “Ευρωπαίοι και επειγόντος”
1991-1993 Η Λάμψη ANT1 Ευθύμης Καραΐσκος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1993-2006 Καλημέρα Ζωή ANT1 Πάρης Βελίδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
1982 Στη ζούγκλα της Αθήνας
1982 Φυλακές ανηλίκων Σταυράκης
1982 Σατανάδες στα σχολεία
1982 Άγρια Νειάτα Μάνθος
1982 Ταξίδι στην πρωτεύουσα
1983 Γρανίτα από μελάνι Τάκης
1983 Ο βιασμός μιας μοναχής
1983 Είμαι…
1984 Και κλάααμα… στα σχολεία Τάκης
1984 Φυλακές ανηλίκων Νο2 Σταυράκης
1986 Ράδιο-Αρβύλα Τάκης
1989 Υπέρ επείγον

Μαίρη Χρονοπούλου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Βιντεοταινίες
Έτος Τίτλος Ταινίας Ρόλος
1985 Παράξενος έρωτας
1985 Και κλάμα ο ξενοδόχος
1985 Η σταχτοπούτα
1985 Επαγγελματίας οπαδός Γιώργος
1986 Το κάμπινγκ του έρωτα
1986 Ο Ράμπο ο κοντός και η τάπα! Στέφανος
1986 Ο εραστής της γυναίκας μου
1986 Γάτος ο κοντός

1986 Ο αχτύπητος Σταύρος
1986 Καπετάν κόκορας… καπετάνιος
1986 Η μαμά μας ζητάει γαμπρό Πλάτων
1986 Σιγανοπαπαδιά Λάκης
1987 Κατάσκοποι της συμφοράς Αλέκος
1988 Εκείνη η Γυναίκα…
1988 Βλαχοδυναστεία Νο1 Τάσος
1988 Ένας κορίτσαρος όλο μέλι Κώστας
1988 Ο εραστής του άντρα μου Λάμπης
1988 Καυτό δόλωμα Χάρης
1988 Ο όρκος του μίσους Κώστας
1988 Ο ερωτιάρης γάτος Τόνι
1988 I love θρανίο Δημήτρης

Μαντώ Μαυρογένους βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, ο ΘΑΝΑΤΟΣ, η καταγωγή, οι σπουδές, και η Ελληνική Επανάσταση

1988 Έλα Μονή στον τόπο σου
1988 Η ντίβα και ο πρωτάρης
1989 Βλαχοδυναστεία Νο2 Τάσος
1989 Παιχνίδι για τρεις Μάνος Νικολάου
1989 Ο μυαλοπώλης
1989 Μανούλια στο φροντιστήριο Ραν Ταν Πλαν
1989 Γκομενάκια στο θρανίο Δημήτρης
1989 Ένας παράξενος έρωτας
1989 Φιλάκια και γκολάκια Απόστολος Παρλαπίπας
Θεατρικές παραστάσεις
Κατάλογος βασικών πληροφοριών θεατρικών παραστάσεων, στις οποίες ο Γ. Ματαράγκας συμμετείχε ως ηθοποιός.

Άμεση ενημέρωση καταλόγου
Αυτός ο κατάλογος ενημερώνεται περιοδικά με μηχανικό τρόπο από ένα bot. Επεξεργασίες σε αυτό τον κατάλογο από χρήστες με το συνηθισμένο «χειροκίνητο» τρόπο θα αναιρεθούν με την επόμενη ανανέωση από το bot!

WQS | PetScan | YASGUI | Βρείτε εικόνες
σεζόν παράσταση ρόλος θίασος θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1988/1989 Οργισμένα νιάτα Κλιφ Λιούις Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης περιοδεία Νίκος Παροίκος
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1988/1989 Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια Ταχυδακτυλουργός
Μαυρίκιος Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης περιοδεία Τηλέμαχος Μουδατσάκις
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1988/1989 Ερωτόκριτος Τριπόλεμος Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης περιοδεία Τηλέμαχος Μουδατσάκις

Διονύσης Σχοινάς βιογραφικό: Η ηλικία, το ύψος, τα κιλά, οι σπουδές, η καταγώγη και η διαφόρα ηλικίας με την Γαρμπή

Γιώργος Ματαράγκας για Παπαγιάννη – Νικολαϊδου: «Έγιναν διάφορα στην περιοδεία»

Όσα ανέφερε ο Γιώργος Ματαράγκας.

Ο Γιώργος Ματαράγκας μίλησε για τη «διαμάχη» Παπαγιάννη – Νικολαΐδου, ενώ σχολίασε και τα όσα δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη.
«Αυτό το θέμα θα το κρίνουν τα δικαστήρια. Ξέρουν τα δικαστήρια τι και πως θα κάνουν. Δεν θα μιλήσω για κανένα συνάδελφο τι έκανε ή όχι από τη στιγμή που πάει η υπόθεση στα δικαστήρια. Θα τα βρούνε ποιος φταίει ή ποιος δεν φταίει. Δεν ξέρω. Κάναμε μια περιοδεία, συνέβησαν διάφορα πράγματα εκεί πέρα. Δεν είναι να τα αναλύσουμε από τη στιγμή που η δικαιοσύνη έχει αναλάβει αυτήν την υπόθεση» είπε ο Γιώργος Ματαράγκας.
Για τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε: «Λάθος του μεγάλο. Όταν είναι μπροστά δικαστήριο, είναι λάθος να παίρνεις τέτοιες θέσεις. Μπορεί να του ξέφυγε αλλά εμείς πρέπει να σιωπούμε. Έχει αναλάβει η δικαιοσύνη» σημείωσε ο Γιώργος Ματαράγκας.