Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 2

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ Ενός καλού μύρια “κακά” έπονται. Και ανεξήγητα θα προσθέσουμε. Πως γίνεται η δικηγόρος που προφανώς έχει τις γνώσεις και τυγχάνει να μάχεται την ενδοοικογενειακή βία, να μην μπορεί να καταγγέλει το ξύλο που έφαγε από τον σύζυγο της και μάλιστα το πολύ πολύ σκληρό ξύλο.

Πως γίνεται να λέει: “Έπεσα από τις σκάλες”;

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ
Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 13

Αν η Σοφία Πολυζωγοπούλου, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα όσα υποτίθεται γνώριζε να αντιμετωπίσει. Όσα μπορούσε να πολεμήσει με τις γνώσεις της και τον τίτλο σπουδών της που έιχε άμεση σχέση με ότι έπαθε, τι θα κάνουν οι άλλες γυναίκες;

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Σε κοινή τους συνέντευξη στο “Mega Καλημέρα”, ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου αποκάλυψαν για τον γάμο τους: «Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών και δεν αργήσαμε να κάνουμε οικογένεια με ένα παιδί. Έχω 2 παιδιά από τον προηγούμενο γάμο μου.

Τι θα μπορούσε να πει η γυναίκα μου, ότι είμαι εγωιστής; Ότι εκνευρίζομαι εύκολα.

Τη σύζυγό μου τη Σοφία τη θαυμάζω, είναι πάνω στην οικογένεια και το παιδί της και στηρίζει έμενα. Όταν διαφωνούμε σε κάτι, μη λέμε ψέματα, βγαίνει ο δικηγόρος από μέσα μας».

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 1
Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 14

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, είναι επίσης μάχιμη δικηγόρος του ποινικού δικαίου. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, είναι νομική σύμβουλος σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης ανηλίκων, κακοποιημένων γυναικών και παιδιών καθώς και σε θέματα που αφορούν την παραβατικότητα ανηλίκων.

Αποστολος Λύτρας: “Ειμαι εγωιστής, εκνευρίζομαι εύκολα και είμαι ανυπόμονος”

Εγωιστής, ευερέθιστος και ανυπόμονος δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας σε κοινή συνέντευξη του με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, ενώ εκείνη σχολίασε πως όλοι έχουν τα αρνητικά τους. Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Απόστολος Λύτρας: Η ηλικία και το βιογραφικό του δικηγόρου

Ο Απόστολος Λύτρας έχει γεννηθεί στις 5 Οκτωβρίου του 1972 στην Αθήνα. Είναι 50 χρονών.

Η καταγωγή του είναι από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Σπούδασε στην Ματσεράτα της Ιταλίας.

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 2
Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 15

Από από το 1980 ζει στα Βριλήσσια και έχει 3 αξιολάτρευτες κόρες: Την 16χρονή Εύα και την 14χρονη Νάντια από τον πρώτο του γάμο, και την 6χρονη Δανάη από τον δεύτερο γάμο του με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Αλλάξτε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος και εξοικονομήστε ως 50%. Κάντε αναζήτηση και συμπληρώστε τη φόρμα δωρεάν!

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Η καταγωγή, οι σπουδές και όσα θέλετε να ξέρετε

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα

Το 2004 ξεκίνησε να σπουδάζει Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Οι γονείς της κατάγονται από την Ακροποταμιά και το Λουκά Πηνείας και έχει δύο αδερφές τη Νίκη και τη Νεφέλη

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι η σύζυγος του επίσης γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα και έχουν μια κόρη 6 ετών, τη Δανάη.

Από μικρή, η Σοφία Πολυζωγοπούλου ήθελε να ακολουθήσει το χώρο της δικαιοσύνης, ήταν άριστη μαθήτρια, γνώριζε από τα εφηβικά της χρόνια ότι η Νομική ήταν μονόδρομος για να εκπληρώσει τα όνειρά της.

Σε μια εφ’ όλη της ύλης κοινή συνέντευξη του ζευγαριού στο “Mega Καλημέρα”, η Σοφία Πολυζωγοπούλου και ο Απόστολος Λύτρας μίλησαν για όλα.

Σε βλέπουμε να αναλαμβάνεις ποινικές υποθέσεις που απασχολούν το πανελλήνιο. Έχεις φοβηθεί για την ζωή σου;

Σοφία Πολυζωγοπούλου Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 3
Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 16

Σοφιά Πολυζωγοπούλου: Φόβο δεν ένιωσα ποτέ. Αν χειρίζεσαι τις υποθέσεις με αρτιότητα, ευσυνειδησία και είσαι ειλικρινής απέναντι στους εντολείς σου, δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείς φόβο.

Πολλές φορές κάποιοι συγχέουν τον δικηγόρο με τον κατηγορούμενο που εκπροσωπεί και υπάρχουν αντιδράσεις, όμως αν αυτές οι αντιδράσεις με φόβιζαν η με πτοούσαν δεν θα έκανα για αυτό το επάγγελμα.

Να πάμε και λίγο στα προσωπικά, πώς είναι να είσαι παντρεμένη με τον επίσης γνωστό και επιτυχημένο δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ;

Σοφιά Πολυζωγοπούλου: Ο Αποστόλης είναι ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας. Πέραν όμως της προσωπικής μας σχέσης, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω απεριόριστα και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία.

Είναι τύχη να συνεργαζόμαστε, καθώς μοιραζόμαστε τα ίδια άγχη, τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τους ίδιους στόχους. Μεταξύ μας υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αλληλοβοήθεια και αλληλοκατανόηση.

Έχεις μια απαιτητική δουλειά και είσαι και η μητέρα, πώς τα συνδυάζεις ;

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 4
Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 17

Σοφιά Πολυζωγοπούλου: Δεν θα σου πω ότι ήταν εύκολο. Η δικηγορία δεν έχει ωράριο. Όμως οι γυναίκες μπορούμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε πολλούς ρόλους, είναι η φύση μας τέτοια.

Δεν είναι ακατόρθωτο να συνδυάσεις την καριέρα με την μητρότητα. Η κόρη μου εννοείται πως πάντα απαιτεί περισσότερο χρόνο με την μαμά, αυτό όμως που θεωρώ ότι έχει κατανοήσει και από τους δυο της γονείς, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ μικρή, είναι η αναγκαιότητα της εργασίας αλλά και η ικανοποίηση του να είναι κανείς παραγωγικός και χρήσιμος.

Αυτός είναι ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ που ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ χθες για ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ!

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 5
Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 18

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων και είναι, όμως δυστυχώς αυτό δεν την προστάτεψε από το να πέσει θύμα η ίδια:

Απόστολος Λύτρας: «Ζητώ συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια»


«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 6
Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 19

Συνεχίζοντας ο ποινικολόγος είπε ότι «η πράξη που έγινε είναι κάτι που για μένα είναι αδιανόητο. Θα αναζητήσω ψυχολογική βοήθεια, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Κανείς να μην βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και για τον ίδιο μου τον εαυτό».

«Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, από τη Σοφία και τις κόρες μας και από εκεί και μετά θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» κατέληξε στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Απόστολος Λύτρας

Σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.

Νομικός σύμβουλος στην στέγη κακοποιημένων γυναικών. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα, ο πατέρας της κατάγεται από την Ακροποταμιά και η μητέρα της από το Λουκά. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα και έχουν μία κόρη την Δανάη. Από τις ‘μάχες’ στις δικαστικές αίθουσες στην ‘μάχη’ του Δήμου Ήλιδας!

Σοφία Πολυζωγοπούλου

Μάχιμη δικηγόρος, που δίνει καθημερινά σκληρές μάχες στις δικαστικές αίθουσες και είναι γνωστή στο Πανελλήνιο από την συμμετοχή της σε πολύκροτες δίκες, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι από τις πλέον δυναμικές παρουσίες στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ως υποψήφια στο πλευρό του Γιάννη Λυμπέρη με την παράταξη ‘ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’.

Η δικηγορία και η οικογένειά της είναι η ζωή της, οι ρίζες της είναι η ταυτότητά της και ως μία δραστήρια γυναίκα, με ανησυχίες και υψηλό το αίσθημα της προσφοράς θεωρεί ότι έφθασε η στιγμή να ανταποδώσει όλα αυτά που έχει πάρει από τον τόπο της και την συνοδεύουν στη ζωή της.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να εισφέρω στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ, την Αμαλιάδα, αλλά και στην Πηνεία, από όπου έλκω την καταγωγή μου, με την γνώση και τις εμπειρίες μου τόσο από την επαγγελματική μου διαδρομή ως μαχόμενη δικηγόρος, όσο και από τις κοινωνικές μου δραστηριότητες ως ένας ενεργός πολίτης όλα αυτά τα χρόνια.

Σοφία Πολυζωγοπούλου ύψος κιλά

Είμαι εδώ γιατί μπορώ και θέλω παλέψω για τον τόπο μου με βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, να συνεισφέρω στην ανάδειξη του ιστορικού και τουριστικού υποβάθρου του δήμου μας που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, να εκφράσω τις καθημερινές αγωνίες των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργαζόμενων γυναικών και μητέρων, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας που επιζητά προοπτική για το αύριο ανάπτυξη για τον τόπο. Θεωρώ ηθική μου υποχρέωση και δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για την στήριξη του ευλογημένου τόπου της Πηνείας.

Δηλώνω παρούσα ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της της προόδου, για την πόλη μας που πληροί όλες τις προϋποθέσεις να γίνει πόλη πρότυπο.Ζητώ την εμπιστοσύνη σας και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια αυτής.Με τιμά η πρόταση του Γιάννη Λυμπέρη, διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων και είμαι πεπεισμένη ότι από αυτή τη συνεργασία θα προκύψει κάτι καλό για τον τόπο»» ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Σοφία Πολυζωγοπούλου

«Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες επιστήμονες, με δυναμική παρουσία και πολλές επιτυχίες και αυτήν ακριβώς την δυναμική χρειάζεται και ο δήμος μας. Την ευχαριστώ που συμπορευόμαστε μαζί σε αυτές τις εκλογές» δήλωσε ο Γιάννης Λυμπέρης.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι Δικηγόρος Παρ’ ΑρείωΠάγω, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου και ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της στο Ποινικό Δίκαιο. Μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, μέλος στον Σύνδεσμο Ηλείων Επιστημόνων και φίλων της Τέχνης και είναι επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.

‘Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων και είναιΝομικός σύμβουλος στην στέγη κακοποιημένων γυναικών. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα, ο πατέρας της κατάγεται από την Ακροποταμιά και η μητέρα της από το Λουκά. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα και έχουν μία κόρη την Δανάη.

x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!