Hit enter after type your search item

Στέλιος Παρλιάρος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ο Στυλιανός “Στέλιος” Παρλιάρος (1959, Ταταύλα, Κωνσταντινούπολη) είναι Έλληνας ζαχαροπλάστης, συγγραφέας και οικοδεσπότης εκπομπών ζαχαροπλαστικής.

Πρώιμα χρόνια
Ο Παρλιάρος γεννήθηκε το 1959 στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 17 ετών.[1][2] Του άρεσε η αρχιτεκτονική, αλλά δεν είχε καλές επιδόσεις στο σχολείο για να την ακολουθήσει.[1] Ο πατέρας του ήταν έμπορος.

Στέλιος Παρλιάρος: “Κρυβόμουν στην τουαλέτα του μαγαζιού μου για να μην με συλλάβουν”

Ανακάλυψε τη ζαχαροπλαστική το 1979, όταν ακόμα πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο, δουλεύοντας στα εργαστήρια Παπασπύρου και διδασκόμενος από Αιγυπτιώτες καθηγητές.[4][5] Η πρώτη συνταγή που εκτέλεσε ήταν το παντεσπάνι, πράγμα που έκανε για εννέα μήνες.[1][5] Ήταν εκπαιδευόμενος στο ζαχαροπλαστείο του Χίλτον

Στέλιος Παρλιάρος: “Κρυβόμουν στην τουαλέτα του μαγαζιού μου για να μην με συλλάβουν”

Σπούδασε στο Παρίσι στον Ecole Le Notre, στη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λυών στη σχολή Valrhona και τέλος στο ζαχαροπλαστείο Fauchon.[6]

Καριέρα
Στις 3 Μαρτίου του 1982, ο Παρλιάρος άνοιξε το πρώτο του ζαχαροπλαστείο με όνομα Fresh σε ένα υπόγειο στους Αμπελόκηπους.[2][4][5] Σύντομα έγινε αλυσίδα, αλλά κακοί χειρισμοί τον οδήγησαν στο να αποσυρθεί έξι χρόνια αργότερα.[

Στέλιος Παρλιάρος: “Ήταν δύσκολη η κατάσταση, κόντεψα να πάω φυλακή από τα χρέη”

Το 2008 άνοιξε στην Κολωνάκι το ζαχαροπλαστείο Sweet Alchemy, με σχεδιασμό του Στέλιου Κόη.[8] Το 2010 και έπειτα από προτροπή φίλων, άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην Κηφισιά.[5]

Ο Παρλιάρος παρουσίαζε ένθετο μαγειρικής στην τηλεοπτική εκπομπή των Φώτη Σεργουλόπουλου και Μαρίας Μπακοδήμου στο Mega.

Τον Δεκέμβριο του 2010 συμμετείχε σε ένα επεισόδιο του MasterChef με θέμα τη ζαχαροπλαστική.[9][10]

Η πρώτη εκπομπή που παρουσίασε είναι οι Γλυκές Αλχημείες που ξεκίνησαν να προβάλλονται στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στο Mega Channel[11][12] και ολοκληρώθηκαν σε 86 επεισόδια.[13] Στις 24 Νοεμβρίου του 2012, η εκπομπή μεταφέρθηκε στον ΣΚΑΪ.[14] Στις 15 Δεκεμβρίου του 2018, η εκπομπή απέκτησε ταξιδιωτικό χαρακτήρα και ξεκίνησε να προβάλλεται με τον τίτλο Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν.

Στέλιος Παρλιάρος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Στέλιος Παρλιάρος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Το 2018 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια στους σπουδαστές ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας του ΙΕΚ Όμηρος.[17][18]

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2018 ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Bake Off Greece, όπου έδωσε οδηγίες για την παρασκευή του γλυκού croquembouche.

Στέλιος Παρλιάρος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο Παρλιάρος έχει γράψει πολλά βιβλία που έχουν δημοσιευθεί είτε αυτόνομα από εκδοτικούς οίκους, είτε μαζί με εφημερίδες.[20] Αυτά που εκδόθηκαν αυτόνομα είναι: Διαίτης Γλυκά (2002), Όλο Σοκολάτα (2005), Γλυκά με Φρούτα (2006), Γλυκές Σημειώσεις (2011) και Βανίλια Σοκολάτα (2014, εμπνευσμένο από το ταξίδι του στη Μαδαγασκάρη).[21][22]. Νοέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το δίγλωσσο (Ελληνικά – Γαλλικά) βιβλίο μαγειρικής, με τίτλο “Μαζί | Ensemble”, από τις εκδόσεις IANOS, σε συνεργασία με τον Jean-Marie Hoffmann, στο οποίο υπάρχουν 60 συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα.

Στέλιος Παρλιάρος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Στέλιος Παρλιάρος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Προσωπική ζωή
Ο Παρλιάρος κατοικεί στο Λυκαβηττό.[23] Το 2013 έγινε πρέσβης του Make-A-Wish Ελλάδος.[24]

Διακρίσεις
Τον Μάρτιο του 2013, το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure έδωσε στο ζαχαροπλαστείο Sweet Alchemy του Παρλιάρου στην Κηφισιά τη διάκριση του καλύτερα σχεδιασμένου καταστήματος (Best Retail Space).

Στέλιος Παρλιάρος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Φιλμογραφία
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Σημειώσεις
1999-2003 Σαν στο σπίτι σας! MEGA Παρουσιαστής Στήλης Ζαχαροπλαστικής
2008-2012 Γλυκές Αλχημείες Παρουσιαστής / Υπεύθυνος Προγράμματος
2010 MasterChef Greece Guest Εμφάνιση, 1 επεισόδιο
2012-2020 Γλυκές Αλχημείες ΣΚΑΪ Παρουσιαστής / Υπεύθυνος Προγράμματος

2018 Bake Off Greece ALPHA Επεισόδιο: “Desserts”
2018-2019 Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν ΣΚΑΪ Παρουσιαστής / Υπεύθυνος Προγράμματος
2020-2021 Γλυκές Αλχημείες OPEN Παρουσιαστής / Υπεύθυνος Προγράμματος
2020-σήμερα Η τούρτα της μαμάς ΕΡΤ1 Ζαχαροπλάστης – Δημιουργός της τούρτας της μαμάς

Στέλιος Παρλιάρος: «Στο σχολείο έλεγαν ότι είμαι τουρκόσπορος»

Ξεκαρδιστικός διάλογος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου με τον Θανάση Αναγνωστόπουλος για τις σχολικές ποδιές.

Ο Στέλιος Παρλιάρος κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 και μίλησε για όλα. Ο γνωστός pastry chef αναφέρθηκε και στο bullying που είχε δεχτεί στο σχολείο για πολύ συγκεκριμένο λόγο.

«Είχα bullying στο σχολείο αλλά δεν έδινα σημασία γιατί τα είχα πολύ καλά με τον εαυτό μου. Ότι ήμουν τουρκόσπορος. Επίσης, στην Κωνσταντινούπολη οι ποδιές που φορούσαμε ήταν σορτς και οι ποδιές ήταν μακριές σαν μίνι φούστα και με κοιτούσαν τα παιδιά λίγο περίεργα και με κορόιδευαν», εξομολογήθηκε ο Στέλιος Παρλιάρος.

podies 682x384 1

Και κάπου εκεί άρχισε ο απολαυστικός διάλογος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ενώ ο Θανάσης επέμενε ότι δεν πρόλαβε τις ποδιές, η Νάνσυ τον κάρφωνε με το βλέμμα της, καλώντας τον να θυμηθεί…

«Τις πρόλαβες όπως σε βλέπω και με βλέπεις», είπε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :