Βιογραφικό Πίτσα Παπαδοπούλου! Η ηλικία, ο σύζυγος, η οικογένεια και ο χαμένος γιος

Βιογραφικό Πίτσα Παπαδοπούλου! Η ηλικία, ο σύζυγος, η οικογένεια και ο χαμένος γιος Πίτσα Παπαδοπούλου Πραγαμτικο ονομα:  Καλλιόπη Καραμανλίδου Γέννηση 4 Μαΐου 1945 (79 ετών) Η λαϊκή τραγουδίστρια Πίτσα Παπαδοπούλου, που μετρά περίπου μισό αιώνα στις πίστες, ανοίγει πρώτη φορά την καρδιά της για τα «ευαίσθητα δεδομένα» της

Κοντεύει πενήντα χρόνια στο τραγούδι κι ακόμη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του λαϊκού πενταγράμμου, ενεργή πάντα και με τη σπουδαία φωνή της αναλλοίωτη στον χρόνο! Η Πίτσα Παπαδοπούλου με τα μεγάλα ερωτικά σουξέ της, τα οποία έχουν συνοδεύσει όλους σχεδόν τους ερωτευμένους της χώρας μας, από το 1980 που έβγαλε τον πρώτο θρυλικό δίσκο της με τίτλο «Τι αγάπη, Θεέ μου» έως σήμερα, ανοίγει την καρδιά της στην «Espresso weekend» σε μια σπάνια συνέντευξη και δηλώνει πως στην προσωπική ζωή της εδώ και είκοσι χρόνια δεν υπάρχει κανένας άντρας!

Τη συναντήσαμε στην πανέμορφη και άνετη μεζονέτα της στη Βούλα. Μια αρχόντισσα με τα όλα της, που έχει την απλότητα της παλιάς, γνήσιας οικοδέσποινας, η οποία φτιάχνει (με τα χεράκια της) ελληνικό καφέ στους καλεσμένους της και τον σερβίρει μαζί με γευστικότατα κουλουράκια και σπανακοπιτάκια, καθώς, όπως συνηθίζει να λέει, «ήρθαν στο σπίτι μου και δεν γίνεται να μην τους κεράσω κάτι».

«Τώρα μένω μόνη μου σε αυτό το σπίτι που κάποτε έσφυζε από ζωή. Πριν από χρόνια ζούσαν εδώ μαζί μου η μητέρα μου, η οποία δυστυχώς έχει πεθάνει, αλλά και η αδελφή μου, που μετακόμισε, και ο γιος μου ο Μάριος, ο οποίος με το που μεγάλωσε, έφυγε, καθώς άνοιξε δικές τους δουλειές στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα» μας δικαιολογείται προτού προλάβουμε να τη ρωτήσουμε με ποιους συγκατοικεί σε ένα τόσο μεγάλο σπίτι. Ωστόσο, η Πίτσα Παπαδοπούλου δεν φαίνεται να νιώθει μοναξιά, αφού, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δείχνει να είναι εκείνη ο… άντρας της ζωής της.

Ιδιότητα Τραγουδίστρια
Συγγενείς Λένα Παπαδοπούλου (ανιψιά)
Όργανα φωνή
Είδος τέχνης λαϊκό τραγούδι

Η Πίτσα (Καλλιόπη) Παπαδοπούλου (Θεσσαλονίκη, 4 Μαΐου 1945) είναι Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια [1] με μακροχρόνια καριέρα. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, ενδεικτικά : Γιώργος Ζαμπέτας, Τόλης Βοσκόπουλος, Αντώνης Βαρδής, Βίκυ Μοσχολιού, Αντώνης Ρεπάνης, Τάκης Μουσαφίρης, Στέλιος Καζαντζίδης.[2]

Πρώτα χρόνια

Η Πίτσα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τον Πόντο της Μικράς Ασίας με τους γονείς της να έρχονται πρόσφυγες στην Ελλάδα το 1922.[1] Η οικογένεια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1961 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, καθώς ο μεγαλύτερος της αδερφός (και πατέρας της επίσης τραγουδίστριας Λένας Παπαδοπούλου) ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο τραγούδι.

Καριέρα

Στην Αθήνα ο αδερφός της Πίτσας γνώρισε τον μαέστρο Στέλιο Χρυσίνη, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Στράτο Παγιουμτζή, όπου και αυτός με την σειρά του τον σύστησε στον Ζαμπέτα. Η ίδια έχει δηλώσει:

«Σε ηλικία 16 χρόνων ο αδελφός μου με πήγε στον Ζαμπέτα να με ακούσει και αμέσως έπιασα δουλειά στα Ξημερώματα».[3]

Την δεκαετία του 1970 άρχισε να συνεργάζεται στα νυχτερινά κέντρα με μεγάλα ονόματα της εποχής όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου, η Τζένη Βάνου και η Ρίτα Σακελλαρίου.[3]

Η πρώτη της δισκογραφική επιτυχία ήρθε το 1980 με το Album «Τι αγάπη Θεέ μου» και πούλησε περισσότερα από 60.000 αντίτυπα, ενώ η γνωριμία και συνεργασία της με τον συνθέτη Τάκη Μουσαφίρη στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την καθιέρωση της στην μουσική βιομηχανία, κάνοντας μεταξύ άλλων και την μεγάλη επιτυχία «Θα Τα Βροντήξω» (1983). Το 1987 συνεργάστηκε με τον Αντώνη Βαρδή στον δίσκο «Άνευ Όρων» ο οποίος περιείχε τη μεγάλη επιτυχία «Μη Μιλάς» σε στίχους Γιάννη Πάριου.

Στις μεγάλες επιτυχίες της συγκαταλέγονται τα τραγούδια: «Θυσιάστηκα» (1984) σε στίχους Χάρη Ροδίτη και μουσική Αντώνη Ρεπάνη, «Γκρέμισ’ τα» (1986) σε στίχους Λάκη Τσώλη και μουσική Κώστα Σούκα και «Θα κάνω ό,τι μου αρέσει» (1990) σε στίχους Ανδρέα Σπυρόπουλου και μουσική Παναγιώτη Στεργίου.

 

«Έχω χρόνια να βρεθώ με τον γιο μου»: Πικραμένη η Πίτσα Παπαδοπούλου, το μεγάλο της παράπονο

ο παράπονο που έχει από τον γιο της εκμυστηρεύτηκε η Πίτσα Παπαδοπούλου σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Ελένη».

Μία από τις πιο σπουδαίες φωνές στο λαϊκό τραγούδι μίλησε για την καριέρα της, για τις απολαβές της από το τραγούδι αλλά και τη σχέση της με τον μοναχογιό της.

Advertisement

«Όταν ξεκίνησα να τραγουδάω ήμουν στο καλύτερο μαγαζί της Αθήνας και έκλαιγα γιατί ήθελα να γυρίσω στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη. Είχα πει στον Νταλάρα ότι θέλω να σταματήσω το τραγούδι και μου είπε “εδώ φωνίτσες έγιναν τραγουδίστριες και εσύ φωνάρα δε θα γίνεις;”», είπε αρχικά η Πίτσα Παπαδοπούλου.

«Δεν πήρα ποτέ πολύ καλά χρήματα από το τραγούδι. Το μόνο που έκανα ήταν να δουλεύω πολλές μέρες», ανέφερε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δε θεωρεί πως ήταν μία από τις τυχερές καλλιτέχνιδες και αυτό γιατί δεν ερμήνευσε κομμάτια του Γιάννη Σπανού και του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Με τον γιο της έχει χρόνια να βρεθεί από κοντά και η πικρία της για αυτό φάνηκε στην κάμερα.

«Λείπει εδώ και πολλά χρόνια ο γιος μου… Αν είχα εγγόνια, θα ήταν τα μεγάλα μου σουξέ», είπε χαρακτηριστικά η Πίτσα Παπαδοπούλου.

Δισκογραφία

LP, Album
1972 – Ο καινούριος δίσκος
1977 – Πίτσα Παπαδοπούλου ‎
1980 – Τί Αγάπη Θεέ Μου ‎
1981 – Χρώματα
1982 – Εγώ Θάμαι Για Σένα
1983 – Τα Λαϊκά Που Αγαπήθηκαν
1983 – Τα Παράπονα
1984 – Τραγούδια Αγάπης
1985 – Οι Δρόμοι Της Αγάπης
1986 – Αργά Τη Νύχτα
1987 – Άνευ Όρων
1988 – Σήμερα
1988 – Δεν Μετανιώνω
1989 – Μόνο Για Σένα
1990 – Στιγμές
1991 – Λατρεία

Η Πίτσα Παπαδοπουλου έχασε το γιο της! Το αληθινό της όνομα!

1992 – Νόμιζες
1993 – Όσα Αγαπάω
1994 – Με Τα Μάτια Κλειστά
1996 – Απαγορευμένο Όνειρο
1998 – Μια Αγάπη Φτάνει
2004 – Δυο Δρόμοι Δυο Φεγγάρια (με Ελένη Βιτάλη)
2005 – Σεβντάς
2006 – Του Θανατά Σ’ Αγάπησα
2006 – Όσα Αγαπώ
2007 – Θυσιάστηκα
2008 – Τα 1970 πρώτα λαϊκά
2010 – Να ‘χε Καρδιά Η Μοναξιά
2018 – Αγάπες μου παλιές

Singles & EPs

2013 – Λάθος
2020 – Το παραδέχομαι
2020 – Μύριαμ η Αρμένισσα

x


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες: