Ζήνα Κουτσελίνη Me Too: «Έχω ζήσει την κακοποίηση- ΒΙΑΣΤΗΚΑ πολλές φορές»

Ζήνα Κουτσελίνη Me Too: «Έχω ζήσει την κακοποίηση- ΒΙΑΣΤΗΚΑ πολλές φορές» Ζήνα Κουτσελίνη: «Εγώ τις απειλές δεν τις φοβήθηκα ποτέ. Αυτός που έχει στο DNA του τον εκβιασμό εμένα δεν με φοβίζει. Είναι τζάμπα “μάγκας”».

Η Ζήνα Κουτσελίνη σε συνέντευξή της μιλά για όλα: Από τα λουλούδια, με τα οποία έχει πάθος να ασχολείται, στον κήπο της (πάθος που της μετεδωσε η μητέρα της, η οποία έχει πια φύγει από τη ζωή) ως την προσωπική της ενδοοικογενειακή κακοποίηση, την οποία ακόμα δεν έχει, μοιραστεί, στις «Αλήθειες» της.

5 χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη: Η σπαρακτική δήλωση της μάνας του στην Ζήνα Κουτσελίνη

Από τη «σκληρότητα» της όταν ήταν διευθύντρια μέχρι τη σημερινή της σχέση με την οικογένεια Τουλούδη και τις απειλές που έχει δεχτεί για θέματα που αναδεικνύει.

Καθώς ο σύζυγός της παραμένει στο σπίτι και δουλεύει από εκεί, φροντίζοντας παράλληλα την 9χρονη Έμμα, η Ζήνα, εκτός από τις «Αλήθειες», έχει αναλάβει, όπως λέει, και τις λοιπές εξωτερικές εργασίες! Τελειώνοντας κάθε μέρα από την εκπομπή, περνάει και από το σούπερμάρκετ ψώνια, ώστε να εξασφαλίσει ότι όλη η υπόλοιπη οικογένεια θα παραμείνει ασφαλής. Και όταν περνά πολύ δύσκολα; Ασχολείται με την κηπουρική, που της έμαθε η μάνα της στη Σκόπελο, ή αγαπά να κοιτάζει τη θάλασσα και την κίνηση των νερών…

Δεν φοβάστε που βγαίνετε και πηγαίνετε κανονικά στη δουλειά;
«Ήμουν πάντα της άποψης πως ο φόβος είναι κακός σύμβουλος. Πιστεύω όμως πως χρειάζεται “να προσέχουμε, για να έχουμε”. Έτσι, τηρώ όλους τους κανόνες. Και εννοείται πως στη δουλειά λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ενώ, π.χ., στο παρελθόν στο καμαρίνι μου γίνονταν συσκέψεις με 10-11 άτομα, τώρα είμαστε μόνο ο άνθρωπος που με βάφει και αυτός που με χτενίζει, όλοι με μάσκες και γάντια βεβαίως… Έτσι, συνεχίζουμε αισίως τις “Αλήθειες ».

ΖΗΝΑ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗ: ΚΑΝΕΙ ΑΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ TΣΙΜΤΣΙΛΗ

«Αλήθειες» που ήρθαν στη ζωή σας έπειτα από μια μεγάλη πορεία πίσω από τις κάμερες…
«Πριν από 25 χρόνια δεν μου περνούσε καν από το μυαλό ότι κάποτε θα βρισκόμουν και μπροστά από την κάμερα. Όταν λοιπόν μου έγινε η σχετική πρόταση από το STAR, απάντησα αμέσως “ναι”, γιατί ήμουν σε μια φάση ζωής όπου πίστευα, από προσωπική εμπειρία και έπειτα από χρόνια ψυχανάλυσης, ότι αν καταφέρω μέσω μιας κοινωνικής εκπομπής να αλλάξω έστω έναν άνθρωπο στον τρόπο που σκέφτεται ή λειτουργεί στη ζωή, τότε θα έχω πετύχει. Πέντε χρόνια μετά, διαπιστώνω ότι με το κοινό έχουμε πια γίνει μια αλληλέγγυη ομάδα: εγώ παίρνω δύναμη από εκείνους και εκείνοι από μένα. Και αυτό είναι το ουσιαστικότερο αυτής της εκπομπής. Μόνος σύμμαχός μου η αλήθεια. Και μοναδικό ατού ταυτοχρόνως».

Ζήνα Κουτσελίνη: ‘Αν στα γεράματα δεν έχω ΛΕΦΤΑ θα ζητήσω απο την Ελένη Μενεγάκη’

Σας δυσκολεύει η διαχείριση του πόνου που έχουν οι ιστορίες σας;
«Αν δεν περάσεις ο ίδιος πόνο, δεν μπορείς να μπεις στα παπούτσια του άλλου! Και εγώ αυτά τα παπούτσια και τα έχω φορέσει και τα έχω περπατήσει. Επειδή σπούδασα σε αμερικανικό κολέγιο στη Θεσσαλονίκη, έχω δανειστεί και από την κουλτούρα της τηλεόρασης της Αμερικής, όπου υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο υιοθέτησα: θα φτάνεις, λένε, με τον συνεντευξιαζόμενο ως εκεί που δεν θα νιώθεις ανώτερος του, αλλά έτοιμος την ερώτηοη που του κάνεις και το μαχαίρι που του καρφώνεις να το καρφώσεις και σε σένα. Εγώ δηλαδή μπαίνω ως εκεί που νιώθω τον πόνο τους με τα δικά μου μάτια. Με τη δική μου ψυχή’!·Αν δηλαδή μου στρέψουν το μαχαίρι, θα νιώσω τον ίδιο πόνο που νιώθουν κι εκείνοι. Αυτό είναι το μυστικό μου: ήρθα σε αυτή τη θέση πονώντας και η ίδια. Στο ταμείο της ζωής έχω πληρώσει όσα μου αναλογούν».

Τι εννοείτε;
«Βγαίνοντας μπροστά από την κάμερα, δεν πήρα περισσότερα χρήματα, λιγότερα πήρα. Γιατί ναι, υπήρξα ακριβοπληρωμένο στέλεχος της τηλεόρασης… Ως άνθρωπος, όμως, δεν έχω πια καμία σχέση με αυτό που υπήρξα ως διευθύντρια. Τότε είχα αναπτύξει άμυνες και εγωισμούς, γιατί δεν μπορούσα να αντέξω την αλήθεια μου. Όταν λοιπόν ήρθα επιτέλους αντιμέτωπη με τον εαυτό μου, διαχώρισα τις αδυναμίες, τα λάθη, τα πάθη και την αγάπη. Ως τότε τα είχα όλα τοποθετημένα σε ένα γυαλί. Τώρα όμως όλα αυτά τα συναισθήματα είμαι σε θέση να κάθομαι σε έναν καναπέ και να τα κουβεντιάζω. Άρα μπορώ να θέσω στον καλεσμένο μου δύσκολα ερωτήματα, γιατί εγώ πρώτη έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση».

Στο παρελθόν δηλαδή ήσασταν ένας άλλος άνθρωπος;

 

Ελένη Μενεγάκη σε Ζήνα Κουτσελίνη: ‘ΠΑΡΕ αυτα να με ΘΥΜΑΣΑΙ’

Έχετε ποτέ δεχτεί πιέσεις ή απειλές για να μη βγάλετε κάποιο θέμα;
«Ναι, με έχουν απειλήσει, αλλά εγώ τις απειλές δεν τις φοβήθηκα ποτέ. Χτυπάς, π.χ., τη γυναίκα σου και όταν μαθαίνεις πως θα έρθει σε μένα να το εξομολογηθεί απειλείς κι εμένα. Εδώ το κάνεις στη γυναίκα σου, σε μένα δεν θα το κάνεις; Ε, αυτός που έχει στο DNA του τον εκβιασμό εμένα δεν με φοβίζει. Είναι τζάμπα “μάγκας”. Στη ζωή μου έχω περάσει τόσο δύσκολα μέσα στην ίδια μου την οικογένεια, που οι εκβιασμοί των άλλων δεν με επηρεάζουν».

Γι’ αυτό έχετε και μια ευαισθησία σε γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση ή έχουν πέσει θύματα φόνου;
«Κι όμως, στην εκπομπή ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς δεν κατηγορούμε. Δεν ερχόμαστε να κρίνουμε τον θύτη, γιατί δεν ξέρουμε την πορεία της ζωής του, παρά μόνο τη “στιγμή” Ερχόμαστε να περιγράφουμε τη συγκεκριμένη συνθήκη. Γι’ αυτό το “κατηγορώ” σε μας δεν υπάρχει, γιατί ξέρουμε πως ο θύτης μπορεί στο παρελθόν να έχει υπάρξει και ο ίδιος θύμα. Στα μάτια των άλλων όμως θα είναι για πάντα ο θύτης. Από την άλλη, εγώ αυτές τις γυναίκες τις αγαπώ και τις σέβομαι, γιατί έχω ζήσει την κακοποίηση στην οι- οικογένειά μου. Υπάρχει αυτό το κομμάτι της ζωής μου που δεν έχω ακόμα βρει τη δύναμη να το μοιραστώ με τον κόσμο.

ΖΗΝΑ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗ: ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

‘Εχοντας η Ιδια βιώσει την κακοποίηση, νιώθετε τώρα θυμό κάθε φορά που κατακρίνουν την εκπομπή σας;
«Με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Γιατί αν ο άνθρωπος τα έχει καλά με τον εαυτό του, ξέρει πως όλα αυτά τα συναισθήματα προέρχονται από αλήθειες ψυχών και όχι από θεατρινισμούς. Θεατρίνα δεν ήμουν ποτέ Αντιθέτως, θεατρίνος είναι αυτός που δεν αφήνει το συναίσθημά του να εκφραστεί. Εγώ είτε κλάψω είτε θυμώσω, αυτή είναι η αλήθεια μου, είτε μπροστά είτε πίσω από την κάμερα».

Οι περισσότεροι άνθρωποι πάντως δεν τα πάμε καλά με την αλήθεια, δεν είμαστε έτοιμοι να την ακούσουμε..
«Εγώ και στους συνεργάτες μου στο παρελθόν, όταν ήμουν, π.χ., διευθύντρια, έλεγα την αλήθεια: “Αυτό που κάνεις είναι δεύτερο”. Τι να τους έλεγα; Ψέματα; Πως είναι τέλειο; Θεωρήθηκα σκληρή σε αυτό το επάγγελμα γι’ αυτόν τον λόγο. Είναι σκληρός ο αληθινός άνθρωπος; Όχι, αληθής είναι. Άλλωστε πρωτίστως είμαι αυστηρή με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ακόμα και τις εκπομπές μου τις βλέπω και τις ξαναβλέπω, κι όταν διαπιστώνω πως, π.χ., ένα ρήμα δεν το είπα σωστά, τα βάζω με τον εαυτό μου. Είμαι πολύ σκληρή στην αυτοκριτική μου».