Headlines

Δόμνα Μιχαηλίδου ηλικία, βιογραφικό, ο σύζυγος και η απώλεια του πατέρα από καρκίνο!

Δόμνα Μιχαηλίδου ηλικία, βιογραφικό, ο σύζυγος και η απώλεια του πατέρα από καρκίνο! «Ο πατέρας μου διαγνώστηκε τον Ιανουάριο του 2021. Στο στάδιο που ήταν, οι πιθανότητες για επιβίωση πάνω από 5 χρόνια ήταν στο 6%. Λέει: θα το προσπαθήσω. Ήταν πολύ δυνατός. Βλέπεις τον άνθρωπό σου να λέει ότι θα τα καταφέρει κι εσύ να ξέρεις ότι δεν θα τα καταφέρει» αποκαλύπτει η Υφυπουργός Εργασίας και σοκάρει. Η Δόμνα Μιχαηλίδου παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Happy Day.

Δόμνα Μιχαηλίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σκληρή μάχη που έδωσε ο πατέρας της με τον καρκίνο, από τον οποίο τελικά «έφυγε» νικημένος πριν από μερικούς μήνες.

Δόμνα Μιχαηλίδου ηλικία βιογραφία

«Ο καρκίνος είναι μία μάχη που δίνει όλη η οικογένεια, δηλαδή η μητέρα μου ήταν στρατιώτης στον πατέρα μου. Ο πατέρας μου, που ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος με διδακτορικό, αξεπέραστο λόγο και σκέψη, όταν στο τέλος πήγε ο καρκίνος στον εγκέφαλο δεν καταλάβαινε τίποτα. Αυτό για τη μητέρα μου ήταν το πιο σκληρό απ’ όλα» εξομολογείται η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Έβλεπα τον πατέρα μου να φοράει το βράδυ το σκουφάκι πριν κοιμηθεί, για να μη γίνει όλο το κρεβάτι μες στα μαλλιά, επειδή του έπεφταν από τον καρκίνο… και λες: ο πατέρας μου, που είναι τόσο όμορφος και περήφανος, το φοράει αυτό γιατί πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. Και είναι πολύ δύσκολο» παραδέχεται συγκινημένη στη συνέχεια.

«Είναι μια μάχη που εμείς χάσαμε αλλά πολλοί κερδίζουν. Η εικόνα των γυαλιών του πατέρα μου στο κομοδίνο χωρίς το πρόσωπό του ήταν γροθιά στο στομάχι» προσθέτει κλείνοντας η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Διαβάστε ακόμα:

Δόμνα Μιχαηλίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γέννηση 13 Νοεμβρίου 1987
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσα Ελληνικά
Ομιλούμενες γλώσσες Αγγλικά
Ισπανικά
Γαλλικά
Σπουδές Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ
Πανεπιστήμιο του Γιορκ[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα οικονομολόγος
πολιτικός

H Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου (13 Νοεμβρίου 1987) είναι Ελληνίδα πανεπιστημιακός[2] και πολιτικός, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

hqdefault

Βιογραφία

Έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Από το 2014 ήταν επισκέπτρια λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Κέιμπριτζ. Η επιστημονική της έρευνα επικεντρώνεται στις χρηματοπιστωτικές κρίσεις, τις αγορές κεφαλαίου, τα δημόσια οικονομικά, το κράτος πρόνοιας και τη δημόσια υγεία. Έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Κέιμπριτζ, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL.

Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ (OECD) στο Παρίσι ως οικονομολόγος και κατόπιν στην Αθήνα για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ ως οικονομολόγος ειδικός στον ανταγωνισμό. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ακόμη έχει συντονίσει εθνικά σχέδια κινητροδότησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολής του Κέιμπριτζ, του εμπορικού επιμελητηρίου του Σουδάν και του Υπουργείου Υγείας του Ιράν.

 

Το 2016 δημοσιεύτηκε το βιβλίο της The inexorable evolution of financialisation από τον εκδοτικό οίκο Palgrave MacMillan. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά (The Lancet, Journal of International Development, Health Policy and Planning), σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, ΟΗΕ) και σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ (όπως το Project Syndicate, το BBC και αρκετά ελληνικά μέσα).

Στην πλαζ ΑΜΕΑ στη Βούλα η Δόμνα Μιχαηλίδου

Το 2016[3] συμμετείχε στη σύνταξη της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα και το 2017 στη σύνταξη της ειδικής έκθεσης του ίδιου οργανισμού για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας[4].

Δόμνα Μιχαηλίδου ηλικία βιογραφία

Επιπλέον, η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια επιστημονικών δημοσιεύσεων και εκθέσεων δημόσιων πολιτικών. Το 2019 ανακοινώθηκε ως Future Leader του δικτύου Διατλαντικών σχέσεων του German Marshall Fund[5] . Επιπλέον, έχει διατελέσει γραμματέας του Graduate Union του Κέιμπριτζ και πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Newnham College of Cambridge.

Ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 έχει επικεντρωθεί στην παιδική προστασία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

 

hqdefault

Παιδική προστασία
Καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το επίδομα γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση στη χώρα, στο πλαίσιο της προστασίας οικογένειας και της ενίσχυσης των δημογραφικών πολιτικών

Η chic εμφάνιση της Δόμνας Μιχαηλίδου με ολόσωμη φόρμα στο Ηρώδειο

Τον Δεκέμβριο του 2019, υλοποιώντας ένα σημαντικό βήμα αποϊδρυματοποίησης, εξήγγειλε την πολιτική «μία οικογένεια για κάθε παιδί» για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες, ώστε μέσα από ένα ενιαίο και λειτουργικό πληροφοριακό σύστημα οι αναδοχές και οι υιοθεσίες να διενεργούνται σε εθνικό πλέον και όχι σε τοπικό επίπεδο, ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και με διαφάνεια

 

hqdefault

. Το νέο σύστημα εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες οικογενειακής αποκατάστασης σε όλα τα παιδιά που ζουν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας μέσα από ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου της καταλληλότητας των υποψήφιων ανάδοχων και θετών γονέων. Επιπλέον, μέσα από στοχευμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες προχώρησε στην απλοποίηση των διαδικασιών και τη διεύρυνση του αριθμού των υποψήφιων ανάδοχων γονέων

 

hqdefault

Για την ενίσχυση της οικογένειας και τη βελτίωση ιδίως της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας, προχώρησε στη χρηματοδότηση επιπλέον επιδοτούμενων θέσεων σε βρεφονηπιακούς με αποτέλεσμα το 2020 να δοθούν περισσότερα voucher από κάθε προηγούμενη χρονιά[10]. Για την αναμόρφωση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, η Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε στη σύσταση ομάδας έργου υπό τον καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Γέηλ Κωνσταντίνου Μεγήρ. Αντικείμενο της ομάδας έργου είναι η τροποποίηση του πλάνου λειτουργίας των σταθμών και η διαμόρφωση για πρώτη φορά ενός ενιαίου curriculum δραστηριοτήτων αλλά και πρώιμης διάγνωσης νευρολογικών παθήσεων και μαθησιακών δυσκολιών

Δόμνα Μιχαηλίδου ηλικία

Συνεργασία με τη Unicef

Τον Ιούλιο του 2020 το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF. Στόχος του μνημονίου είναι η ενίσχυση των δράσεων της χώρας αναφορικά με την προστασία των παιδιών, την αποϊδρυματοποίηση και ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών φροντίδας και υποστήριξης με σκοπό την ομαλή μετάβαση των παιδιών στην ενηλικίωση, την κοινωνία και την αγορά εργασίας

 

Πρόγραμμα “Child Guarantee”

Κατόπιν κατάθεσης προτάσεων της Δόμνας Μιχαηλίδου, η Ελλάδα επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πιλοτική εφαρμογή δράσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Child Guarantee” για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. To διετές πρόγραμμα “Child Guarantee” είναι μια πιλοτική πρωτοβουλία της UNICEF σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο υλοποιείται σε επτά Κράτη Μέλη της ΕΕ (Ελλάδα, Γερμανία, Κροατία, Ιταλία, Βουλγαρία, Λιθουανία και Ισπανία), τα οποία θα προωθήσουν καινοτόμες προσεγγίσεις για την προτεραιοποίηση ζητημάτων που αφορούν τα παιδιά στις διαδικασίες εθνικού σχεδιασμού και αντίστοιχων κρατικών προϋπολογισμών, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η παιδική φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός

 

Προστασία αστέγων και ευάλωτου πληθυσμού
Για την προστασία και τη στήριξη των αστέγων, νομοθέτησε ως υφυπουργός την επέκταση του δικαιώματος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους αστέγους οι οποίοι ζουν σε ξενώνες φιλοξενίας. Η επέκταση του δικαιώματος προβλέφθηκε επίσης και για τις γυναίκες θύματα βίας που φιλοξενούνται σε ειδικούς ξενώνες. Με τον ίδιο νόμο το πρόγραμμα Στέγη και Εργασία καθιερώθηκε ως μόνιμη δημόσια πολιτική και εξασφάλισε σταθερή ετήσια χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό

 

 

Πολιτικές ΑμεΑ

Στο πλαίσιο της στήριξης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία εργάστηκε ως αρμόδια Υφυπουργός για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης παρουσιάστηκε στις 24/11/2020 στη Βουλή από τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου[15].

Συγγραφικό Έργο

Βιβλία
Michailidou D.M. ‘Financial Crises in Emerging Markets: The destabilising effects of sudden surges of capital inflows and the inexorable evolution of financialisation'[16], Palgrave Macmillan, published in November 2015. Forward by G. Harcourt.
Επιστημονικά Περιοδικά
Kennedy J. and D.M. Michailidou, 2017, ‘Divergent Policy Responses to Increasing Vaccine Skepticism in Southern Europe’, The Lancet Infectious Diseases.
Kennedy J. and D.M. Michailidou, 2017, ‘Civil war, contested sovereignty and the limits of global health partnerships: A case study of the Syrian polio outbreak in 2013’, Health Policy and Planning, Oxford University Press.

Δόμνα Μιχαηλίδου ηλικία

 

Bowden S., Michailidou D.M. and Pereira A., 2008, ‘Chasing Mosquitoes: An exploration of the relationship between economic growth, poverty and the elimination of malaria in Southern Europe in the 20th Century’ published in the Journal of International Development (Vol. 20, issue 8).
Διεθνής Τύπος
Domna Michailidou and Jonathan Kennedy (2017). ‘When Populism can Kill,’ Project Syndicate.[17]
Jonathan Kennedy and Domna Michailidou (2016). ‘Rethinking Humanitarian Aid in Civil Wars,’ Project Syndicate.[18]
Jonathan Kennedy and Domna Michailidou (2016): ‘The politics of polio eradication,’ Project Syndicate. [19]

Slide Up
x