Ιωάννα Ασημακοπούλου σύζυγος! Τα παιδιά, ο ΓΑΜΟΣ, τα αδέρφια, η ηλικία, και το instagram

Ιωάννα Ασημακοπούλου σύζυγος! Τα παιδιά, ο ΓΑΜΟΣ, τα αδέρφια, η ηλικία, και το instagram Μια οντισιόν στη Θεσσαλονίκη ήταν που τους έφερε κοντά. Αρκετά χρόνια μετά και 504 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην Αθήνα, πλέον η Ιωάννα Ασημακοπούλου και ο Μιχάλης Συριόπουλος ταξιδεύουν στις παιδικές τους μνήμες και αποκαλύπτουν στο ΟΚ! άγνωστα περιστατικά της ζωής τους.

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου (Αθήνα, 5 Ιουνίου 1984) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη το 2006. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη σειρά Το σόι σου, ενώ ακολούθησαν και άλλες συμμετοχές σε σειρές όπως Πέτα τη φριτέζα, Η Φαμίλια και Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο.

Ιωάννα Ασημακοπούλου! Η ηλικία, η σχέση, ο γάμος, ο σύζυγος, τα παιδιά και το ύψος

Είστε πολλά χρόνια φίλοι;

Ιωάννα: Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε σε μια οντισιόν του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος το 2009.

Μιχάλης: Πολλά χρόνια μού φαίνονται. Σε αυτή την οντισιόν ήμασταν στην ίδια δεκάδα όπου μας είδαν μαζί.

Ιωάννα: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε τον μονόλογό του. Ήταν συγκλονιστικός. Από την πρώτη στιγμή συμπαθήσαμε ο ένας τον άλλο.

Μιχάλης: Μας συνέβη κάτι πολύ περίεργο εκεί. Η πρώτη μας γνωριμία ήταν ένας μικρός έρωτας. Ανταλλάξαμε πολύ ωραία λόγια, μετά την οντισιόν βγήκαμε για καφέ και ήταν σαν να γνωριζόμασταν χρόνια.

Ιωάννα Ασημακοπούλου: Τι αποκάλυψε για τον σύντροφό της; (photos)

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της μιλά για το ρόλο που παίζει ο έρωτας στη ζωή της, ενώ μοιράζεται τις σκέψεις γύρω από τη δημιουργία οικογένειας.

Η όμορφη ηθοποιός δίνει και δίνεται στους ανθρώπους και, όπως αποκαλύπτει: «Είμαι πολύ ενθουσιώδης εκ φύσεως, τόσο στον έρωτα όσο και στη φιλία».

Η Ιωάννα βρίσκεται σε μια ευτυχισμένη σχέση, προτιμάει ωστόσο να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είμαι άνθρωπος των μακροχρόνιων σχέσεων. Ο σύντροφος μου δεν βρίσκεται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με εμένα. Υπάρχει μια ωραία γέφυρα με τους ανθρώπους που η καθημερινότητα τους είναι διαφορετική» εξομολογείται, ενώ μοιράζεται τις σκέψεις γύρω από το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας:

Ιωάννα Ασημακοπούλου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

«Αν μπω στη διαδικασία να κάνω οικογένεια, θα πρέπει λογικά να απέχω για κάποιο διάστημα από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Αν θέλω να κάνω ένα παιδί, για παράδειγμα, είναι λογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μείνω εκτός. Η οικογένεια είναι ένα πλάνο που έχω στη ζωή μου, ποτέ όμως δεν έκανα συγκεκριμένα σχέδια επί του προσωπικού γιατί με αγχώνουν και με καταπιέζουν. Θεωρώ ότι αυτά τα φέρνει η ζωή. Και αν δεν τα φέρει, δεν πειράζει, γιατί πολλές φορές ξέρει καλύτερα από εμάς».

Συγχωρεί τα λάθη των ανθρώπων που αγαπάει αλλά θέλει τον χρόνο της. «Αυτό που δεν ανέχομαι είναι το θράσος, την αδιακρισία και το ψέμα. Γνωρίζω όμως ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αν σε καταδικάσω, θα με καταδικάσεις κι εσύ. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να συμβεί γιατί ξέρω ότι κι εγώ θα κάνω κάποιο λάθος. Όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή» εξήγησε η Ιωάννα στο people.

Ιωάννα Ασημακοπούλου: Δεν ήθελα να ξανακούσω φράσεις όπως «βρες ένα καλό παλικάρι»

Η Τζο βρίσκεται με τους μηρούς σε έκταση στην καρέκλα του γυναικολόγου, ο οποίος, ενόσω την εξετάζει, την ενημερώνει ότι «για την κρυοσυντήρηση ωαρίων η ιδανικότερη ηλικία είναι από 30 έως 36. Όσο μεγαλώνετε, μειώνεται η ποιότητα των ωαρίων, άρα και η πιθανότητα μιας μελλοντικής εγκυμοσύνης. Εσείς έχετε καθυστερήσει λίγο». Ναι, η Τζο, στα 38 της, έχει καθυστερήσει λίγο. Ή έτσι της λένε. Δεν έχει παντρευτεί, δεν έχει καν σοβαρή σχέση ούτε παιδιά, αλλά ούτε και καριέρα. Η μητέρα της την πιέζει να κάνει οικογένεια, η αδερφή της να κάνει την επανάστασή της. Κι ενώ η Τζο προσπαθεί να χωρέσει στα σέξι ρούχα της, αποφασίζει να σταματήσει να στριμώχνεται σε καλούπια. Η Ιωάννα Ασημακοπούλου σκεφτόταν τη σειρά Είμαι η Τζο, που προβάλλεται στον ΑΝΤ1+, σχεδόν μία δεκαετία. «Μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να μιλήσω για τον επιθετικό τρόπο που αντιμετωπίζεται μια γυναίκα μέχρι και σήμερα. Φράσεις όπως “κάνε ένα παιδί να ολοκληρωθείς”, “βρες ένα καλό παλικάρι”, “τα χρόνια περνάνε”, “με την καριέρα θα κοιμάσαι τις νύχτες;”, “αυτή το έχασε το τρένο” και πόσες άλλες που άκουγα για τόσες γυναίκες από μικρό κορίτσι μέχρι και τώρα που μεγάλωσα, μου δημιούργησαν την ανάγκη να μιλήσω μέσα από μια σειρά για όλη αυτή την κοινωνική καταπίεση».

Ποιος είναι ο στόχος της σειράς; Να καυτηριάσει συμπεριφορές; Να σατιρίσει; Να ευαισθητοποιήσει; Να προκαλέσει;

Όλα αυτά μαζί, κυρίως όμως να προβληματίσει. Όλα τα «πρέπει» και τα «μη» που μας απομακρύνουν από αυτό που θέλουμε πραγματικά να κάνουμε, λίγο πολύ τα έχουμε ζήσει όλοι. Η Τζο έρχεται για να σταματήσει όλες εκείνες τις φράσεις που ακούει όλη της τη ζωή για το πώς πρέπει να είναι για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των άλλων. Όλοι θέλουν να γίνει κάτι που δεν είναι η ίδια. Παλεύει να ικανοποιήσει τα «θέλω» τους, αλλά ευτυχώς αρνείται να μπει στο κοστούμι που της έχουν ράψει.

Ιωάννα Ασημακοπούλου βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Είσαι κι εσύ η Τζο;

Φυσικά και είμαι, όπως όλοι μας κατά μία έννοια. Ένας εναλλακτικός τίτλος θα ήταν Είμαστε όλοι η Τζο. Όσοι έχουν δει τη σειρά συναντούν κομμάτια του εαυτού τους. Έχουν σκεφτεί όσα σκέφτεται και η ηρωίδα. Έχει ταυτιστεί μαζί της πολύ κόσμος και χαίρομαι, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός, να συναντηθούμε κάπου όλοι μαζί.

Ποια είναι η χειρότερη σεξιστική συμπεριφορά που έχεις υποστεί;

Κατ’ αρχάς ας συμφωνήσουμε στο τι είναι σεξισμός, γιατί συχνά παρατηρώ μια σύγχυση για το τι σημαίνει. Σεξισμός είναι η νοοτροπία διακρίσεων σε βάρος κάποιου με βάση το φύλο του. Αν δούμε τι γίνεται στην Ελλάδα, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε, για παράδειγμα, ότι η γυναίκα οδηγός είναι κόκκινο πανί. Ποια από μας δεν έχει βιώσει τη σκηνή που πάει να παρκάρει και κάποιοι άνδρες κάνουν χάζι ή της δίνουν οδηγίες χωρίς να τους το ζητήσει; Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαινα να παρκάρω σε στενό δρομάκι. Σταμάτησαν πίσω μου ένα αυτοκίνητο κι ένα μηχανάκι, του οποίου ο οδηγός έβαζε στοίχημα, φωναχτά, 500 ευρώ ότι δεν θα καταφέρω να παρκάρω. Αφού έκανα στην άκρη για να περάσει το μηχανάκι, στάθηκε δίπλα μου κι άρχισε να μου λέει ότι δεν θα το βάλω το αμάξι, ότι ακουμπάω πίσω, ακουμπάω μπροστά, πρέπει να προσέχω κ.λπ. Το πάρκαρα με επιτυχία τελικά, όπως πάντα (γέλια).

Ιωάννα Ασημακοπούλου: Δεν ήθελα να ξανακούσω φράσεις όπως «βρες ένα καλό παλικάρι»-1
Πώς αντιδράς σε αυτές τις συμπεριφορές;

Παλιά δεν θα απαντούσα. Τώρα όμως απάντησα. Όταν κάποια στιγμή, μετά από αρκετά λεπτά «συζήτησης» για το αν είμαι ικανή οδηγός, του είπα ότι αυτό που κάνει είναι σεξιστικό, κατάλαβα ότι δεν είχε ιδέα τι σήμαινε καν η λέξη… Και δεν θα έφευγε, αν δεν με αναγνώριζε. Φυσικά τον προέτρεψα να δει την Τζο, αν και δεν νομίζω ότι θα το κάνει. Το κωμικοτραγικό ήταν ότι το στοίχημα για το αν θα καταφέρω να παρκάρω το αμάξι το έβαζε με γυναίκα οδηγό στο άλλο αυτοκίνητο.

Ποια είναι η πιο σεξιστική σκέψη ή κρίση που έκανες εσύ τελευταία;

Ότι όταν κάποιος μου «τη λέει» για την οδήγηση, το πιθανότερο είναι πως είναι άνδρας!

Αυτός ο ρόλος είναι μεγάλη αλλαγή από τη μαζεμένη και υπάκουη Αντωνία που υποδυόσουν στη σειρά Το σόι σου. Μήπως ήρθε η ώρα στην τηλεόραση να βλέπουμε περισσότερες Τζο και λιγότερες Αντωνίες;

Η Αντωνία είχε τη δική της αξία και γι’ αυτό την αγάπησε τόσο πολύ ο κόσμος. Και συχνά μια γυναίκα μπορεί να ξεκινάει από Αντωνία και να εξελίσσεται σε Τζο, για να φτάσει μετά σε κάτι άλλο που πραγματικά την εκφράζει και να βρει τον εαυτό της.

Έχουν τα νεαρά κορίτσια ισχυρά πρότυπα ή αναφορές στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο τα οποία να μπορούν να τα εμπνεύσουν και να τα κινητοποιήσουν πέρα από τα στερεότυπα;

Βεβαίως και υπάρχουν πρότυπα, μέσα από σπουδαίους ρόλους που έχουν παίξει σπουδαίες ηθοποιοί. Από τη Μέριλ Στριπ στο The Post και την Έλεν Μίρεν στο Woman in Gold μέχρι τις Νικόλ Κίντμαν, Σαρλίζ Θερόν και Μάργκο Ρόμπι στο Bombshell. Δυναμικές γυναίκες που με τον τρόπο τους επικράτησαν μέσα σε ανδροκρατούμενους χώρους και σε δύσκολες αναμετρήσεις.

Από ποιο στερεότυπο έχεις προσπαθήσει εσύ να ξεφύγεις; Από ποιο δεν ξέφυγες;

Κοιτάζοντας τη δουλειά του ηθοποιού, υπάρχει ένα παράδοξο στερεότυπο: ότι όσοι έχουν ασχοληθεί περισσότερο με την κωμωδία δεν μπορούν να κάνουν δράμα, και το αντίστροφο. Και για μένα χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να σπάσει αυτό το στερεότυπο στην τηλεόραση, παρότι η εκπαίδευσή μου ήταν βασισμένη κυρίως σε δραματικούς ρόλους. Όμως είμαι χαρούμενη που τελικά μου πρότειναν να συμμετέχω σε δραματικές σειρές, όπως στο Σώσε με και στο Κάνε ότι κοιμάσαι. Αισθάνομαι ευγνώμων που έχω τη δυνατότητα πλέον να εκφράζομαι ως ηθοποιός μέσα και από τα δύο είδη.

Τι σημαίνει για σένα το ότι είσαι ηθοποιός;

Το όνειρό μου πάντα ήταν να γίνω ηθοποιός, γιατί είχα την ανάγκη να επικοινωνήσω και να εκφραστώ μέσα από τα συναισθήματά μου. Σημαίνει πάνω απ’ όλα ότι μπόρεσα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και καμιά φορά, όποτε λέω «πω πω, είμαι ηθοποιός», είναι σαν να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι το τόλμησα και τα κατάφερα. Η ευκαιρία που μου δίνεται να εκφραστώ, να αναμετρηθώ με ρόλους και να ανακαλύψω κομμάτια του ψυχισμού μου είναι απελευθέρωση, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια διαδικασία πάρα πολύ δύσκολη, γιατί καλείσαι να μπεις στο βάθος σχέσεων και ψυχολογικών καταστάσεων. Αυτός, όμως, είναι ο πυρήνας της δημιουργικής διαδικασίας της τέχνης του ηθοποιού.

Πώς είναι μια τυπική μέρα σου;

Το πρωί ξυπνάω πάντα ακούγοντας podcast, κατευθείαν καφέ, γύρισμα, φίλοι, πρόβες, σπίτι και πάλι από την αρχή.

Η πιο αστεία στιγμή της τελευταίας εβδομάδας;

Το ότι επέστρεψα δύο φορές συνεχόμενες στο σπίτι μου για να δω αν έκλεισα τον θερμοσίφωνα! (γέλια)

Είσαι μοναχικός άνθρωπος ή συντροφικός;

Είμαι και τα δύο. Υπάρχουν στιγμές που έχω ανάγκη να μείνω μόνη μου με τον εαυτό μου κι άλλες πάλι που θέλω να βρίσκομαι με τους ανθρώπους που αγαπώ. Η συντροφικότητα, όμως, είναι το πιο όμορφο και πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Φοβάσαι μόνη στο σπίτι;

Όχι, το σπίτι μου είναι για μένα ένας ασφαλής χώρος όπου ποτέ δεν έχω νιώσει απειλή ή φόβο. Είναι το καταφύγιο όπου απομονώνομαι· αυτοσυγκεντρώνομαι, διαβάζω, ονειρεύομαι!

Σε γκουγκλάρεις για να δεις τι γράφεται;

Προσπαθώ να το αποφεύγω, διότι λόγω των σόσιαλ μίντια γράφουν πολλοί που δεν γνωρίζουν αυτό για το οποίο γράφουν.

Στη σειρά Είμαι η Τζο το σενάριο υπογράφουν οι Παναγιώτης Χριστόπουλος και Άρτεμις Γρύμπλα και τη σκηνοθεσία ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

Ευχαριστούμε θερμά το wine bar Junior does Wine, Μαιάνδρου 5, Ιλίσια, για τη φιλοξενία. Την εμφάνιση της Ιωάννας Ασημακοπούλου επιμελήθηκαν η Ευγενία Φραγκάκη (makeup), η Μαρία Παπαδοπούλου (styling) και ο Νικόλας Βιλλιώτης (hairstyling).

ιωαννα ασημακοπουλου συζυγος,
Ιωαννα ασημακοπουλου παιδια,
ιωαννα ασημακοπουλου υψος,
ιωαννα ασημακοπουλου γαμος,
Ιωαννα ασημακοπουλου αδερφια,
Ιωάννα ασημακοπούλου ηλικία,
Ιωάννα ασημακοπούλου instagram,
Ιωάννα ασημακοπούλου τωρα,

Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Στο “Σόι Σου” ήταν ένας μεγάλος αποχαιρετισμός – Έκλαιγα γιατί έκλεινε ένας ολόκληρος κύκλος»

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στο «Πρωίαν σε είδον». Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την πορεία της στην υποκριτική και τους φίλους της ηθοποιούς που βρίσκονται στο πλευρό της.

Μιλώντας για την επιτυχία της σειράς, «Το Σόι Σου» η οποία προβάλλεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα στις επαναλήψεις του Alpha, η Ιωάννα Ασημακοπούλου ανέφερε πως στο φινάλε των γυρισμάτων δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνησή της.

«Έκλαιγα γιατί έκλεινε ένας ολόκληρος κύκλος, στην αρχή δεν το περίμενα. Έλεγα όλα είναι μια χαρά, δεν θα κλάψω… Αποχαιρετάς πράγματα. Στη δουλειά μας δεν είναι εύκολο. Εμείς αλλάζουμε ανά έξι μήνες, άντε να σου τύχει ένα θεατρικό για δύο χρόνια, μια παράσταση ή ένα σίριαλ», είπε η Ιωάννα Ασημακοπούλου.

«Στο Σόι Σου ήταν μεγάλος ο αποχαιρετισμός. Είναι ένα τέλος και στεναχωριέμαι, το πενθείς νομίζω», κατέληξε η Ιωάννα Ασημακοπούλου καλεσμένη στην ΕΡΤ.

Ιωάννα Ασημακοπούλου σύζυγοςioanna asimakopoyloy

x