Hit enter after type your search item

Μαίρη Λίντα βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 9 Νοεμβρίου 1935 (86 ετών) Σύζυγος Μανώλης Χιώτης (1958–1967) Η Μαίρη Λίντα (9 Νοεμβρίου 1935) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια λαϊκής μουσικής. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαίρη Δημητροπούλου και η καταγωγή της είναι από τον Πύργο Ηλείας.

Βιογραφία
Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από τα ταλέντα του Ορέστη Λάσκου, συνέχισε στα βαριετέ και καμπαρέ της εποχής ώσπου συνάντησε το Μανώλη Χιώτη και δημιούργησαν ένα από τα δημοφιλέστερα ντουέτα της δεκαετίας του ’60. Υπήρξε μάλιστα και σύζυγός του για μια δεκαετία, με τον οποίο εμφανίσθηκαν μαζί σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Έκανε έναν δεύτερο γάμο, με τον Αλέξανδρο Θεοχάρη, από τον οποίο απέκτησε μία κόρη. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, ήταν σκληρός μαζί της και την κακοποιούσε. «Όμως, δεν άντεχα άλλο την πολύ κακή συμπεριφορά και το ξύλο. Έφυγα. Είχα τη δύναμη, όμως, γιατί είχα ένα χρυσό βραχιόλι στο χέρι μου, τη φωνή μου» έχει πει σε μια από τις συνεντεύξεις της το 2012.

Κραυγή αγωνίας από τη Μαίρη Λίντα – «Θα είναι μεγάλη ντροπή και αμαρτία…»

Το 1961 στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης πήρε το Α’ βραβείο με το τραγούδι «Απαγωγή». Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία με το τραγούδι του Κώστα Καπλάνη «Πικρό ποτήρι».

Το 1964, κατά τη διάρκεια περιοδείας της με τον Χιώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τραγούδησε στο Λευκό Οίκο προς τιμήν του προέδρου Λίντον Τζόνσον. Στον κατάλογο των δημοφιλών θαυμαστών του ζεύγους ανήκε επίσης ο θρυλικός Άντονυ Περκινς καθώς και η παγκοσμίου φήμης σοπρανο Μαρία Κάλλας.

Στο Γηροκομείο Αθηνών η Μαίρη Λίντα

Δισκογραφία
Εκτός του σπουδαίου Μανώλη Χιώτη, συνεργάστηκε με τους μεγάλους συνθέτες, Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι.

«Η Μαίρη Λίντα ήταν κουβαρντού, έδωσε φιλοδώρημα 100 ευρώ…Κατέληξε στο γηροκομείο»

Μεγάλες επιτυχίες της:[4]

Δε θέλω πια να ξαναρθείς
Περασμένες μου αγάπες
Ηλιοβασιλέματα
Τέτοια χαρά δε θα τη δεις
Το τελευταίο ποτηράκι
Μυρτιά
Ροδόσταμο
Μαργαρίτα Μαργαρώ

Τέρης Χρυσός: «Με πικραίνει που η Μαίρη Λίντα επέλεξε να μείνει στο γηροκομείο»

Απαγωγή
Αφού το θες
Μαρία τσιγγάνα
Πάρε το δάκρυ μου
Ροδιά
Αθήνα κόρη τ΄ ουρανού
Αν είσαι μάγκας όπως λες
Άνθρωποι είμαστε

Γεια σου
Δε σε ρωτώ
Δικαιολογίες
Διώξε με
Δύο καρδιές χωρίσανε
Δώδεκα βράδια
Εγώ θα τα πληρώσω
Είμαστε ζευγάρι φίνο
Έκανα σφάλμα να σ’ αγαπήσω
Ένας αλήτης πέθανε

Έρωτά μου κατεργάρη
Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Η αγάπη μου δε σβήνει
Θα μου βάλεις την κουλούρα
Θα σε περιμένω
Θαλασσοπούλια μου
Θέλω απόψε να γλεντήσω
Θέλω να φύγω
Θλίψη
Καθαρίσαμε

Μαίρη Λίντα: Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε να βρίσκεται σήμερα μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών!

Κάνε τον πόνο σου χαρά
Κάποιο τρένο θα περάσει
Κίνδυνος θάνατος
Κόκκινα χείλια
Λαός και Kολωνάκι
Μη μου χαλάσεις τ΄ όνειρο
Πολλές φορές
Που να `σαι τώρα
Πώς ήθελα απόψε

Ροδιά τετράκλωνη
Σ΄ έχω κάνει πέρα
Σβήσε τη φλόγα
Τέτοια χαρά δε θα τη δεις
Της ευτυχίας τα σκαλιά
Το γκαρσόνι
Το καινούργιο τ΄ αγοράκι μου

Διαβάστε ακόμα:

στις 9 Νοεμβρίου του 1935 γεννήθηκε η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαίρη Λίντα, η οποία έχει επηρεάσει με την ερμηνεία της πολλές νεότερες σημαντικές τραγουδίστριες και έχει αφήσει το στίγμα της στην παράδοση και την ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου.

«Η Μαίρη Λίντα δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας»

Γνωρίζοντας καλύτερα τη Μαίρη Λίντα
Η Μαίρη Δημητροπούλου, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και σήμερα γίνεται 88 ετών
Μετακόμισε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον Κολωνό, με την οικογένειά της όταν ήταν 7 χρόνων
Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από τα ταλέντα του Ορέστη Λάσκου, συνέχισε στα βαριετέ και καμπαρέ της εποχής
Συνάντησε τον Μανώλη Χιώτη και δημιούργησαν ένα από τα δημοφιλέστερα ντουέτα της δεκαετίας του ’60. Υπήρξε, μάλιστα, και σύζυγός του για μια δεκαετία, ενώ έπαιξαν μαζί σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου
Στη δισκογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το τραγούδι «Πικρό ποτήρι», του Κώστα Καπλάνη
Το 1961 τιμήθηκε με το Α’ βραβείο με το τραγούδι «Απαγωγή» στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης
Ζει τα τελευταία χρόνια στο Γηροκομείο Αθηνών

Η στυγνή δολοφονία της μητέρας της
Ένα από τα γεγονότα που σημάδεψε τη Μαίρη Λίντα ήταν η δολοφονία της μητέρας της το 1970. Ήταν 24 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς όταν η 70χρονη Βασιλική Δημητροπούλου βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Μπουρνάζι. Στην αρχή ο θάνατός της θεωρήθηκε δυστύχημα, όμως τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας, αφού μελέτησαν λεπτομερώς τα στοιχεία, απεφάνθησαν ότι πρόκειται για δολοφονία.

Συγκεκριμένα, στην αρχή είχε αναφερθεί ότι η μητέρα της Μαίρης Λίντα άναψε τσιγάρο, ενώ είχε ξαπλώσει, αποκοιμήθηκε και το τσιγάρο γλίστρησε από το χέρι της και έπεσε στο μαξιλάρι, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Εν τέλει, οι τρεις αξιωματικοί που εξέτασαν με λεπτομέρεια τον χώρο όπου βρέθηκε η αποθανούσα, διαπίστωσαν ότι: «Επί του πτώματος της Δημητροπούλου υπήρχε ένα ξυπνητήρι με κηλίδες αίματος, πλησίον του πτώματος βρισκόταν μία άδεια από οινόπνευμα φιάλη, ενώ στο καμένο της πρόσωπο έφερε αμυχές». Έτσι, ύστερα από 10 ημέρες, η επίσημη εκδοχή της αστυνόμιας ήταν ότι η Βασιλική Δημητροπούλου δολοφονήθηκε από διαρρήκτες.

«Δε γίνεται να τρως ξύλο για το τίποτα. Δεν είμαστε ζώα»
Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού αποκάλυψε ότι δεχόταν συστηματική κακοποίηση από τον δεύτερο σύζυγό της, αλλά κατάφερε να βρει τη δύναμη και να τον εγκαταλείψει για να μεγαλώσει σωστά το παιδί της: «Δεν άντεχα την πολύ κακή συμπεριφορά και το ξύλο. Έφυγα. Είχα τη δύναμη, όμως, γιατί είχα ένα ”χρυσό βραχιόλι” στο χέρι μου… τη δουλειά μου. Είπα ”δεν είναι ανάγκη. Γιατί να κάθομαι να δέχομαι αυτό τον εξευτελισμό; Δε γίνεται να τρως ξύλο για το τίποτα. Δεν είμαστε ζώα. Με κακοποιούσε κάθε τρεις και λίγο. Έφυγα και μεγάλωσα το παιδί μου με αξιοπρέπεια».

«Μια φορά, στο τελευταίο ξύλο, το πήρα απόφαση και τελείωσε. Μου είχε τελειώσει και ερωτικά με αυτή τη συμπεριφορά. Μετά έκανα και τον τρίτο μου γάμο. Είχα την τύχη να έχω τρεις πολύ ωραίους άντρες. Με άσχημο δε θα πήγαινα ποτέ. Και έμεινα με αυτούς τους τρεις. Από τότε δεν ξανακοίταξα κανέναν».

7 διάσημες Ελληνίδες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης

«Μεγάλο μου λάθος το ότι χώρισα με τον Χιώτη. Ακόμα και σήμερα, πονάω».
Όσον αφορά στον γάμο της με τον Μανώλη Χιώτη, η Μαίρη Λίντα επεσήμανε ότι: «Ο Χιώτης είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Το μεγάλο μου λάθος ήταν ότι χώρισα με τον Χιώτη. Δυστυχώς δεν μπορώ να γυρίσω τα χρόνια πίσω. Ακόμα και σήμερα, πονάω».

Ενώ για το πώς γνωρίστηκαν είπε ότι: «Γνωριστήκαμε όταν ήμουν έντεκα ετών. Εκείνη την εποχή ο καλύτερος επιχειρηματίας ήταν ο Κόκκαλης. Είχε το Πίγκαλς. Στην Πατησίων, κάτω από το Ροζικλέρ. Όλη η αριστοκρατία της Αθήνας ερχόταν εκεί. Πήγα να κάνω πρόβα με την ορχήστρα και τον μαέστρο. Μαέστρος ήταν ο Χιώτης. Μια ορχήστρα με τον Μητσάκη, τον Μπίνη, τον Ροζαδίνο, τον Λεμονόπουλο, τη Δερέμπεη που διέπρεψε μετά σαν μεγάλη πιανίστρια στο εξωτερικό. Ο Χιώτης ήθελε πάντα να έχει σπουδαία ορχήστρα. Ήταν και ο ίδιος φοβερός μουσικός».

«Εκεί που καθόμουν, λοιπόν, βλέπω και μπαίνει ένας άντρας με μια ρεπούμπλικα μπεζ, ένα παλτό καμηλό… – Ωραίος; Ένας θεός ήταν, τι ωραίος… Πράσινα μάτια, με κύκλους γκρι. Ήταν σαν να τα έβαφε τα μάτια του. Τον ερωτεύτηκα μόλις τον είδα. Με ξανθό μουστάκι. Τρελάθηκα. Γνωριστήκαμε και άρχισα να λέω τα τραγούδια του. Εκείνη την εποχή ο Μανώλης Χιώτης δεν ήταν παντρεμένος. Παντρεύτηκε αργότερα τη Ζωή Νάχη. Και έκαναν και δυο παιδιά. Υπέφερα πολύ επειδή ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Στη συνέχεια γίναμε φίλες, ήμασταν σαν οικογένεια όταν παντρεύτηκα τον Χιώτη. Ήταν και ο Χιώτης ερωτευμένος μαζί μου, αλλά ήμουνα πολύ μικρή».

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :