Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 38 ετών δικηγόρος που κακοποιήθηκε με ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 2

Ποιος ειανι ο Άκης Πετρετζίκης; Το βιογραφικό, Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά;

Ποιος ειανι ο Άκης Πετρετζίκης; Το βιογραφικό, Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά; Ο Άκης (Γεώργιος-Ευλάμπιος) Πετρετζίκης (Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 1984) είναι Έλληνας μάγειρας. Έγινε αρχικά γνωστός το 2010, όταν κέρδισε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα MasterChef στην πρώτη σεζόν της ομώνυμης σειράς. Στα επόμενα χρόνια έγινε ακόμα πιο δημοφιλής μέσω των πολλών τηλεοπτικών εκπομπών που παρουσίαζε, της διαδικτυακής του παρουσίας, των βιβλίων μαγειρικής του και των εστιατορίων του.

Γέννηση 4 Μαρτίου 1984 (40 ετών)
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα μάγειρας
Οικογένεια
Σύζυγος Κωνσταντίνα Παπαμιχάηλ (από 2021)
Τέκνα 2


Ο Άκης (Γεώργιος-Ευλάμπιος) Πετρετζίκης (Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 1984) είναι Έλληνας μάγειρας. Έγινε αρχικά γνωστός το 2010, όταν κέρδισε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα MasterChef στην πρώτη σεζόν της ομώνυμης σειράς. Στα επόμενα χρόνια έγινε ακόμα πιο δημοφιλής μέσω των πολλών τηλεοπτικών εκπομπών που παρουσίαζε, της διαδικτυακής του παρουσίας, των βιβλίων μαγειρικής του και των εστιατορίων του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση μέχρι την ηλικία των 16 χρόνων. Στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει λογιστική, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Παράλληλα, το 2004 ξεκίνησε και τις σπουδές του στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Καριέρα
Το καλοκαίρι του 2004 εργάστηκε ως σεφ στο Myconian Ambassador Relais & Chateux στη Μύκονο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ως Chef de Partie στο εστιατόριο 8 the Plate στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2005 εργάστηκε ως Head Chef στο Saint Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου στην Κρήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ως Head Chef στην παμπ James Joyce, στην Αθήνα.

Το 2006, μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον, ενώ από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε ως Chef de Partie στο ξενοδοχείο The Goring.

Το 2010, ο Πετρετζίκης επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι MasterChef και έξι μήνες μετά αναδείχτηκε ως ο πρώτος Έλληνας Master Chef.[1] Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Πρωινό mou,[2] η οποία προβαλλόταν μέχρι το 2014.

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis’ Food Tour (2020-σήμερα).

Το 2015, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions, η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός βίντεο με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ. Από τότε, ο Πετρετζίκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου. Το 2013, ίδρυσε την μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης Άκης Πετρετζίκης η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές μαγειρικές εκπομπές, χώρους εστίασης και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο πωλούνται οικιακά, κουζινικά και είδη δώρων, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Το 2016, άνοιξε το μαγαζί Kitchen Lab Café στην Αγία Παρασκευή. Την ίδια χρονιά, άνοιξε το μαγαζί μπέργκερ Burger AP. Το 2017, εγκαινίασε ένα ακόμα Kitchen Lab Café στη Γλυφάδα, ενώ το 2020 άνοιξαν τα εστιατόρια Kitchen Lab και Burger AP Corner στο κέντρο της Αθήνας.[3]

Στις 13 Ιουνίου 2019, ο Άκης Πετρετζίκης κατέρριψε ένα Ρεκόρ Γκίνες στην Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας 3.378 μπέργκερ σε 1 ώρα (προηγούμενο ρεκόρ 2220 μπέργκερ στην Ισπανία το 2016). Το 2019 δέχτηκε την πρόταση του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC One, για την συμμετοχή στην εκπομπή Ready Steady Cook το 2020.

Τηλεόραση
Μετά από το Master Chef, ακολούθησε η καθημερινή στήλη μαγειρικής του στην πρωινή εκπομπή του MEGA Πρωινό mou, η οποία διήρκεσε από το 2010 έως το 2014.

Από το 2014 έως το 2016, ο Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής στην καθημερινή εκπομπή Κάν’ το όπως ο Άκης στο ίδιο κανάλι.[4] Την πρώτη χρονιά προβολής της εκπομπής, ο Άκης μαγείρευε σε κάθε επεισόδιο από δύο έως τρεις συνταγές, προτείνοντας εύκολα και οικονομικά πιάτα με απλά υλικά, δίνοντας ταυτόχρονα χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την παρασκευή τους. Τη δεύτερη χρονιά, ο Άκης φιλοξενούσε και έναν καλεσμένο – επαγγελματία ή σπουδαστή σεφ ο οποίος, με τη βοήθειά του, ετοίμαζε τη δεύτερη συνταγή της εκπομπής.

Από το 2014, ο Πετρετζίκης παρουσιάζει στο ελληνικό κανάλι του στο YouTube την εβδομαδιαία εκπομπή του με τίτλο Kitchen Lab. Επίσης, διατηρεί την αγγλόφωνη εκπομπή Akis Kitchen, στο αγγλικό κανάλι του στο ΥouΤube.

Το 2015 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions, η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός video[5] με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ. Από τότε ο Πετρετζίκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου.

Τον Νοέμβριο του 2014, έκανε πρεμιέρα στο MEGA η βραδινή εκπομπή του Πετρετζίκη Ιστορίες από την λίστα. Ο Άκης, ανακαλύπτοντας ένα παλιό σημειωματάριο, στο οποίο σημείωνε μέρη και ανθρώπους που είχε επισκεφτεί αλλά και γεύσεις που του είχαν μείνει αξέχαστες, ξεκινούσε κάθε φορά ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να ξαναβρεί όλα όσα είχε καταγράψει.

Δύο χρόνια μετά, το 2016, ο Πετρετζίκης ταξίδεψε στην Κύπρο για την απογευματινή εκπομπή Μια βαλίτσα γεύσεις, που προβλήθηκε στο ΣΙΓΜΑ TV της Κύπρου.

Το 2017, παρουσίαζε την εκπομπή Kitchen Lab, η οποία μεταδόθηκε μέσα από το ΣΚΑΪ. Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο Άκης Πετρετζίκης μαγείρευε στο δικό του εργαστήριο, στο Kitchen Lab. Εκεί, δημιουργούσε τις συνταγές του, ενώ στο τέλος κάθε επεισοδίου έλυνε τις μαγειρικές απορίες του κοινού μέσα από το social wall της εκπομπής. Το 2018 η εκπομπή μεταφέρθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε να προβάλλεται καθημερινά το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής Ready Steady Cook, με παρουσιαστή τον Πετρετζίκη, το οποίο επίσης μεταδόθηκε από τον ALPHA. Δύο ομάδες, η ομάδα της «Ντομάτας» και η ομάδα της «Πιπεριάς», γίνονται στρατοί της κουζίνας και δίνουν τη μάχη για τη νίκη έχοντας ως μοναδικά όπλα τους τις συνταγές τους και μόλις 20΄για να τις μαγειρέψουν. Έξι γνωστοί σεφ διαγωνίζονται, ανά δύο, σε κάθε επεισόδιο με πέντε μόνο υλικά, οι: Ανδρέας Καβάζης, Κωστής Καμπάς, Αθηναγόρας Κωστάκος, Βαγγέλης Λεούσης, Εύα Μονοχάρη και Γιώργος Παπακώστας. Η νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Το 2020 και το 2021 συμμετείχε στην εκπομπή Ready Steady Cook στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό BBC One.

Εκδόσεις
Το 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο του περιοδικό μαγειρικής με τίτλο Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, ενώ μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς, εκδόθηκε και το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής με τίτλο Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού στην κατηγορία Ευ Ζην το 2015. Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Μόνο Σοκολάτα. Το 2017, κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο του Piece of Cake, με θέμα τα κέικ. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε από τις Αττικές Εκδόσεις το νέο του τριμηνιαίο περιοδικό μαγειρικής το οποίο φέρει ως τίτλο το όνομά του.[6]

Το 2018 κυκλοφόρησε ένα ακόμα βιβλίο με τίτλο «Η δική μου ελληνική κουζίνα», το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακές και άλλες συνταγές δανεισμένες από τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας, αλλά και τις γιορτές, τις παραδόσεις και τις οικογενειακές στιγμές των Ελλήνων, ενώ έναν χρόνο μετά το ίδιο βιβλίο κυκλοφόρησε και στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο «Greek Comfort Food». Την ίδια χρονιά (2019), κυκλοφόρησε ακόμα ένα βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με τίτλο «Street Food».

Στις σελίδες του, μπορεί κανείς να βρει 120 συνταγές χωρισμένες σε 12 ενότητες -ανάλογα με το βασικό χαρακτηριστικό τους- οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα επιλογών σε κρέας, ψάρι, ζυμαρικά, ψωμιά, γλυκά κ.λπ. Οι συνταγές αυτές, έρχονται από διάφορες περιοχές του πλανήτη και αναλαμβάνουν να φέρουν το street food στην κουζίνα του αναγνώστη.

Τέλος, το 2021, μοιράστηκε με τους φίλους του πάνω από 140 νηστίσιμες και χορτοφαγικές συνταγές μέσα από το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το Απόλυτο Βιβλίο της Νηστείας» για ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως γεύματα και σνακ. Για πεντανόστιμα γλυκά, σος ικανές να νοστιμίσουν οποιοδήποτε πιάτο, αλλά και meat free παραλλαγές φαγητών τα οποία -παραδοσιακά- περιέχουν το κρέας ανάμεσα στα βασικά συστατικά τους

Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Μαρτίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Ένα επεισόδιο που ξεπερνά κάθε έννοια δημιουργικότητας, αφού θα φτιάξει συνταγές γεμάτες έμπνευση και έξυπνα μυστικά που θα απογειώσουν γευστικά κάθε μία ξεχωριστά αλλά και όλες μαζί, παραδίδει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου στις 16:40.

Ξεκινάει με pancakes αλλά…. όχι όμως απλά pancakes, αλλά pancakes γλυκοπατάτας και η δημιουργικότητα πάει σε άλλα επίπεδα. Θα αξιοποιήσει αυτό το μοναδικό υλικό που είναι η γλυκοπατάτα δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα γεύσης που θα σας μείνει αξέχαστο όπως και το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού. Για να σερβίρει αυτό το υπέροχο ορεκτικό σε ένα πιάτο βάζει ρόκα, ντοματίνια, ένα pancake, ρίχνει επάνω τριμμένη φέτα, κρέμα βαλσάμικο, άλλο ένα panckake, φέτα, κρέμα βαλσάμικο, επαναλαμβάνει άλλες 2 φορές και σερβίρει κάτι πολύ ξεχωριστό. Για κυρίως γεύμα φτιάχνει μια πίτα,

αλλά όχι μια οποιαδήποτε πίτα, μια χορτόπιτα με μανιτάρια, όλο φρεσκάδα, αντιθέσεις και υπέροχη γεύση. Αυτή η χορτόπιτα με μανιτάρια θα κάνει το σπίτι σας να μυρίσει Ελλάδα γιατί, εκτός από γευστική, είναι πολύ αρωματική. Για επιδόρπιο ο Άκης δείχνει ένα τσουρέκι υπό τη μορφή donuts για να βιώσετε κάτι τόσο οικείο, όσο αυτό που σας προσδίδει η φανταστική τσουρεκένια γεύση και παράλληλα τόσο διαφορετικό και συναρπαστικό, όσο αυτό που βιώσετε όταν αυτό θα το γευτείτε σαν ντόνατ. Στο τέλος  Βουτάει τα ντόνατς σε λιωμένη σοκολάτα, δημιουργώντας σχήματα με λευκή λιωμένη σοκολάτα, προσθέτει αμύγδαλα, κάνει και διαφορετικούς συνδυασμούς μόνο με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα ή μόνο με σοκολάτα και σερβίρει.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο Kitchen Lab στις 16:40 στο οποίο δείχνει τρία πολύ παραδοσιακά φαγητά της Ελληνικής οικογένειας, οπότε αξίζει να έχετε στην κατοχή σας τις καλύτερες συνταγές γι αυτά.

Μια κοτόπιτα στο air fryer, μια εκπληκτική επιλογή για πίτα, πεντανόστιμη και πανεύκολη, αλλά και ένας εντελώς καινούργιος τρόπος να φτιάχνετε τις πίτες σας, που πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια, αποτελεί μια τέλεια επιλογή για πρώτο πιάτο. Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ επιλέγει ρύζι με καλαμαράκια, μια πολύ κλασική συνταγή για την Σαρακοστή αλλά και τόσο νόστιμη που αξίζει να την φτιάχνετε σε κάθε περίσταση και σερβίρει με φέτες λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό από λεμόνι. Για επιδόρπιο, ο Άκης δείχνει ένα τσουρέκι υπό τη μορφή donuts για να βιώσετε κάτι τόσο οικείο όσο αυτό που σας προσδίδει η φανταστική τσουρεκένια γεύση και παράλληλα τόσο διαφορετικό και συναρπαστικό όσο αυτό που βιώσετε όταν αυτό θα το γευτείτε σαν ντόνατ!

Άκης Πετρετζίκης, Άκης Πετρετζίκης βιογραφικό, Άκης Πετρετζίκης ηλικία, Άκης Πετρετζίκης ύψος, Άκης Πετρετζίκης καταγωγή, Άκης Πετρετζίκης σπουδές, Άκης Πετρετζίκης κιλά
Ποιος ειανι ο Άκης Πετρετζίκης; Το βιογραφικό, Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά; 5
Kitchen Lab 23.04.2024Akis
Ποιος ειανι ο Άκης Πετρετζίκης; Το βιογραφικό, Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά; 6
Kitchen Lab 24.03.2024Akis
Ποιος ειανι ο Άκης Πετρετζίκης; Το βιογραφικό, Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά; 7
x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!