Ελένη Πέτα Το βιογραφικό, Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ελένη Πέτα Το βιογραφικό, Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Γέννηση 26 Ιανουαρίου 1970
Θεσσαλονίκη
Καταγωγή Ελλάδα Country flag
Ιδιότητες Τραγουδίστρια ,μουσικός
Μουσικά όργανα βιολοντσέλο Κ.Ω.Θ
Παρουσία 1989 – σήμερα
Συμμετοχές 1.Πάρε με (Γιάννης Πάριος album Παρέα με τον Χάρη έτος 1995 Minos EMI) 2.Εμαθα κοντά σου (Κώστας Χρονόπουλος album Kαληνύχτα Barney 2010 Legend)
wikidata (π)

https://www.instagram.com/p/CpDKEPeoyio


Η Ελένη Πέτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τις σπουδές της στο βιολοντσέλο, στο Κρατικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάνει τα πρώτα της βήματα ως μουσικός και συνεργάζεται με τον Νίκο Παπάζογλου στη καλοκαιρινή του περιοδεία. Παράλληλα ξεκινάει επαγγελματικά το τραγούδι κάνοντας συγχρόνως μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Αττικής. Ανά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, συνθέτες, στιχουργούς καθώς επίσης και με την Καμεράτα Φίλων της Μουσικής, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.

Οι σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα της είναι:

Η συμμετοχή της το 2002 στο Soundtrack της νέας ταινίας της Λουκίας Ρικάκη «Λόγια Σιωπής» όπου ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων.
Η συνεργασία τον χειμώνα του 2007-2008 με το quinteto TANGartO όπου με το τραγούδι της διεισδύει στο θεατρικό λόγο των Tangos του Astor Piazzola και των Fados.
Τον Απρίλιο του 2009 ο Youssou N’ Dour, κάτοχος Grammy και πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών, επιλέγει την Ελένη Πέτα να εμφανιστεί μαζί του επί σκηνής, σε μια μοναδική συναυλία στο Ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α. για τους σκοπούς της Action Africa.


Το 2010 αρχίζει η συνεργασία της με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Ετοιμάζουν τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Duende”. Στο δίσκο συμμετέχει ένας απ’ τους πλέον χαρισματικούς κιθαρίστες και συνθέτες των τελευταίων χρόνων στο χώρο της Jazz, του Flamenco και του Tango, ο Al Di Meola. Με τον Al Di Meola συνεργάζονται επίσης στις εμφανίσεις του στη σκηνή του Gazarte τον Οκτώβριο του 2010.
Τον Φεβρουάριο του 2011 εμφανίζεται στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα μαζί με μια σπουδαία προσωπικότητα της Λατινικής Αμερικής και την πιο σημαντική εκπρόσωπο του Nueva Cancion Chilena, την Χιλιανή Isabel Parra.


Δισκογραφία
1993 – Μπλε ταξίδια (MINOS-EMI)
1995 – Αμάν και γιαλέλι (MINOS-EMI)
1999 – Ίδια μάτια άλλο βλέμμα (Polydor – Universal Music)
2001 – Όλα αρχίζουν εδώ (Nitro Music)
2002 – Λόγια της σιωπής (CD single – Nitro Music)
2002 – Η καλύτερη μέρα είναι αυτή που στα όνειρα αντέχει [Μουσική:Αντώνης Μιτζέλος] (Mercury – Universal Music)


2004 – Δυνατά (Mercury – Universal Music)
2006 – Παιδί ακόμα (Legend)
2008 – Στείλε σήμα (Backstage Productions)
2009 – Άρωμα παράξενο (Diatono)
2011 – Duente (Lyra)
2013 – Να μείνεις εδώ (digital single Feelgood records)
2015 – Το δώρο (digital single ogdoo music)

432772260 3532810576939591 5257975153833941482 n
Ελένη Πέτα Το βιογραφικό, Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 3
417451053 879142210888367 8264860913658664713 n
Ελένη Πέτα Το βιογραφικό, Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά 4
x