Hit enter after type your search item

Μαρία Πολύζου βιογραφικό Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ στα 11 από τον ΠΑΤΕΡΑ της, η ηλικία, ο σύζυγος…Ενώ το σώμα πονούσε, ενώ δεν έβρισκε νόημα να ζει, από την άλλη, με σύμμαχο τον αθλητισμό κέρδισε το διακίωμα στην ζωή και στην ευτυχία.

Η Μαρία Πολύζου μπορεί να κατάφερε πολλά στην ζωή της, αλλά απ όσα συγκλονιστηκά η ίδια αποκάλυψε, μόνο στον πατέρα της δεν τα οφείλει.

Δεν έβρισκε την δύναμη να μιλήσει ένα παιδί 11 ετών. Αλλά ακόμα και αν την έβρισκε τότε στην Πάτρα, ποιος θα το άκουγε;” Αυτά είπε μεταξύ άλλων και καθήλωσε το παναλλήνιο.

Στην εκπομπή στούντιο 4 η Μαρίθα Πολύζου, τράβηξε την κουρτίνα της σκληρής παιδικής της ηλικίας και μοιράστηκε μαζί μας το δράμα της. Ελπίδα, τι άλλο, από το να βοηθήσει έστω όσο μπορεί στο να μην υπάρξουν άλλα θύματα!

Μαρία Πολύζου βιογραφικό! Η ηλικία, η προσωπική ζωή, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Την τελευταία φορά που είδαμε τη Μαρία Πολύζου στα μέρη μας ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου 2018, όταν έστειλε μήνυμα ζωής, συμμετέχοντας στον αγώνα δρόμου «Ζεύξη Run» που είχε γίνει προς τιμήν της στο θαλάσσιο μέτωπο Ρίου-Αγίου Βασιλείου.


Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα γνωρίσει κάποιος από κοντά την κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο, αυτή θα κλέψει αμέσως την παράσταση, καθώς είναι άνθρωπος… έξω καρδιά!

Πίσω, όμως, από αυτό το χαμόγελο και τη ζωντάνια που πάντα τη διέκρινε κι ακόμη τη διακρίνει, εντοπίσαμε μια μελαγχολία. Για την ακρίβεια, μια άγνωστη ιστορία από τα παλιά, αχνοφαινόταν μέσα στα μάτια της…

Φυσικά η περιπέτεια υγείας της, η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού και την οποία δεν την έκρυψε ποτέ, ήταν η μια εξήγηση. Τη δεύτερη τη μάθαμε μόλις χθες, με την 53χρονη πατρινή πρωταθλήτρια να «παγώνει» τους πάντες με τη δημόσια εξομολόγησή της για την τραγική κατάσταση που βίωσε όταν ήταν μικρή: Την κακοποίηση που δεχόταν από τον πατέρα της μόλις στα 11 της χρόνια!

Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕ…
Αποκάλυψη Μαρίας Πολύζου- Συγκλονισμένος ο πρώτος της προπονητής, Γιώργος ΜιχαλόπουλοςΣυγκλονισμένος και ο παλιός προπονητής της, ο πολύπειρος Γιώργος Μιχαλόπουλος (σήμερα στον Πέλοπα).

Ηταν ο άνθρωπος που την βοήθησε στα πρώτα της βήματα σε αυτό το όμορφο ταξίδι στον κλασικό αθλητισμό. Την πίστεψε από την πρώτη κιόλας στιγμή και την οδήγησε στην εκτόξευση που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια. Η Μαρία Πολύζου τον ενημέρωσε πριν μια εβδομάδα για το βιβλίο που ετοίμαζε, με τον πατρινό τεχνικό να συγκλονίζεται. «Ξέσπασα σε κλάμματα μόλις μου τα είπε, την είχα απο μικρό παιδί, είναι τραγικό…», μας είπε χθες ο Γ. Μιχαλόπουλος.

Αυτή, σύμφωνα με την κατάθεση ψυχής που κάνει στο βιβλίο της, με τίτλο «Μην τα παρατάς», ήταν και είναι η μεγαλύτερη μάχη που έδωσε η Μαρία Πολύζου. Πιο μεγάλη ακόμη και από τον καρκίνο.
«Γεννήθηκα στην Πάτρα», διηγείται η Βαλκανιονίκης μας, «ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά, αλλά ήταν πάμπτωχος.

Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Επινε και, όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε».

ΕΣΠΕΡΟΣ, ΑΤΛΑΝΤΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ…
Η Μαρία Πολύζου βίωνε επί χρόνια όλο αυτό το μαρτύριο από τον πατέρα της (ο οποίος δεν είναι πια εν ζωή), με το τρέξιμο να τη βοηθάει να ξεφύγει.

«Με σωσίβιο τον αθλητισμό, τα όνειρα και τους στόχους μου, κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου», αναφέρει χαρακτηριστικά η παλιά αθλήτρια του Εσπερου, η οποία έγινε η πρώτη Ελληνίδα μεγάλων αποστάσεων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες (το 1996 στην Ατλάντα), καθώς και η κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου…

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Το 2019 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και τον νίκησε. Ακόμα και στις χημειοθεραπείες, πήγαινε με το χαμόγελο. Τώρα νίκησε και το παρελθόν, τα φαντάσματα που την στοίχειωναν για χρόνια ολόκληρα και βασάνιζαν την αθώα παιδική, εφηβική και νεανική της ψυχή (τέτοια παραμένει)…

«ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ…»


Ποιο ήταν το μυστικό της για να αποδράσει από αυτό το μαρτύριο; «Μου άρεσε να δραπετεύω στον δικό μου κόσμο», εξήγησε η ίδια. «Την ομορφιά που χρειαζόμουν, την έφτιαχνα μέσα μου. Υποσυνείδητα ίσως, από πολύ μικρή προσπαθούσα να μην είμαι εντελώς εκεί όπου βρισκόταν το σώμα μου, αλλά να περιπλανιέμαι εκεί όπου με οδηγούσε το μυαλό και η ψυχή μου», γράφει, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο της.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ


Ποιο είναι, όμως, το μήνυμα που μας στέλνει σήμερα η Μαρία Πολύζου, η πρώτη γυναίκα από την αρχαιότητα που αναβίωσε το 2010 το Φειδιππίδειο άθλο; «Να μην τα παρατάς ποτέ, να κυνηγάς τα όνειρά σου κάτω και από τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες…».

Ο Μαραθώνιος ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για κάθε έναν που πήρε μέρος, σε οποιοδήποτε από τα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Ένα τέτοιο στοίχημα είχε βάλει και ο Πάκο Μποράο, με την Μαρία Πολύζου.

Ο πρόεδρος της AIMS έστειλε με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να ζήσουν, έστω και μία φορά, την εμπειρία του αγώνα στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου. Με τη συνδρομή της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ του αγωνίσματος, ο Πορτογάλος, παλιός δρομέας τα κατάφερε.

Οι δύο τους τερμάτισαν πιασμένοι από το χέρι, χαμογελαστοί, ενώ ένα πανό περίμενε στον τερματισμό τον Μποράο, με το μήνυμα «Μπράβο Πάκο, τα κατάφερες με το δικό σου τρόπο».

«Είναι η πρώτη φορά που τρέχω μαραθώνιο μετά από 22 χρόνια. Η Μαρία με συγκρατούσε, μου έλεγε να μην τρέχω γρήγορα, να μην βιάζομαι», δήλωσε ο 68χρονος πρόεδρος της AIMS και συμπλήρωσε: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν μετά από το 29ο χιλιόμετρο, καθώς δεν μπορούσα να εκμεταλλευθώ την κατηφορική κλίση».

Αμέσως μετά, στράφηκε προς την Πολύζου και χαμογελώντας της έδειξε εκείνους που τερμάτιζαν. «Είδες πόσους αφήσαμε πίσω μας; Καλά τα πήγαμε!», της είπε.

Και για την ίδια την Πολύζου η κούρσα αυτή ήταν μία επιστροφή στα παλιά, αφού έτρεξε στην αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. «Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας για εμένα. Έπρεπε να σιγουρευτώ ότι ο Πάκο Μποράο θα έφτανε στον τερματισμό. Ο χρόνος που έκανε είναι συνήθως επίδοση που σημειώνουν άτομα κάτω από τα 50. Έτρεξε με ψυχή», είπε.

Δεν τερμάτισε…αλλά παντρεύεται!

Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν έλειψαν από τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Λίγο μετά τις 14.00 και ενώ οι δρομείς συνέχιζαν να τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο κατά εκατοντάδες, μια πρόταση γάμου ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Ο Ολλανδός Hendrik Westerbroek – που έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο στην Αθήνα- πήρε το μικρόφωνο (αφού είχε ζητήσει ειδική άδεια από τους διοργανωτές) και έκανε πρόταση γάμου στην Θεσσαλονικιά αγαπημένη του, Βασιλική Χατζηκαμάρη.

Τα χειροκροτήματα για τον θαρραλέο Ολλανδό που δεν δίστασε να ζητήσει την αγαπημένη του σε γάμο μέσα στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνο με το οποίο υποδέχτηκε τον νικητή του Μαραθωνίου.

Ο Ηendrik είχε μαζί του το δαχτυλίδι και ο ΣΕΓΑΣ είχε φροντίσει για μια όμορφη ανθοδέσμη που προσέφερε στο ζευγάρι μαζί με τις ευχές του.

Ο Hendrik και η Βασιλική γνωρίστηκαν πριν από ενάμισι χρόνο στο Κόσοβο όπου εργάζονταν και οι δυο σε διαφορετικούς οργανισμούς της ειρηνευτικής δύναμης. Ερωτεύτηκαν γρήγορα και ξεκίνησαν να ταξιδεύουν πότε η Βασιλική στην Ολλανδία και πότε ο Hendrik στην Ελλάδα. Αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να ζήοουν χωριστά και η Βασιλική είχε σκεφτόταν να μετακομίσει στην Ολλανδία, όταν ήρθε η ξαφνική πρόταση γάμου.

«Δεν το περίμενα» μας είπε ενώ δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της. «Πίστευα ότι θα είχε ετοιμάσει ένα πανό που να γράφει ότι μ΄αγαπάει. Άλλωστε κι εγώ είχα ετοιμάσει ένα ανάλογο. Δεν φανταζόμουνα κάτι τέτοιο».

Χαρούμενος που η αγαπημένη του ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του ο Hedrik παρηγορήθηκε που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή και σταμάτησε στο 21ο χλμ. λόγω τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

«Αγαπώ την Ελλάδα κι ελπίζω ο γάμος να γίνει στην Ελλάδα», μας είπε. «Την ερωτεύτηκα επειδή είναι όμορφη, έξυπνη και επειδή είναι ο έρωτας της ζωής μου», συνέχισε, ενώ εκείνη δήλωσε ότι θα τον παντρευτεί επειδή «είναι ο πιο υπέροχος άνδρας που έχω γνωρίσει».

Και αφού δέχτηκαν τις ευχές του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου και πολλών εκ των εργαζομένων και των εθελοντών, αποχώρησαν από το Καλλιμάρμαρο.

Μαρίθα Πολύζου ηλικία

Από την Νέα Υόρκη στην Αυθεντική διαδρομή

Ο Τζορτζ Χιρς, Πρόεδρος του κλαμπ που διοργανώνει το Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή τη βράβευση του από την AIMS και σήμερα είχε την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία της Αυθεντικής διαδρομής.

«Ηταν όλα φανταστικά. Είμαι οπαδός του Φειδιππίδη και έστω και για λιγότερα μέτρα, μπόρεσα να βαδίσω στα χνάρια του. Όλα πήγαν εξαιρετικά και ήταν συγκινητική και η ανταπόκριση του απλού κόσμου, που βγήκε στους δρόμους για να υποστηρίξει τους αθλητές», είπε ο Αμερικανός, που συμμετείχε στα 10χλμ.

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης, Μαίρη Γουίτενμπεργκ, που επίσης δεν είχε μόνο την εμπειρία της παρουσίας, αλλά έζησε τη μαγεία του να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό στάδιο, είπε: «Νιώθω υπέροχα που συμμετείχα έστω και στα 10.000 μέτρα.

Ηταν υπέροχο να βλέπεις τους άλλους δρομείς δίπλα σου, να τρέχουν και να το διασκεδάζουν. Ο κόσμος μας ενθάρρυνε πολύ και αξίζει και για αυτούς ένα μεγάλο χειροκρότημα», είπε η Γουίτενμπεργκ.

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :