Δημήτρης Κόκοτας ηλίκια και περιπέτεια υγεία!

Δημήτρης Κόκοτας ηλίκια και περιπέτεια υγεία! Ο Δημήτρης Κόκοτας (Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 1968) είναι Έλληνας σύγχρονος τραγουδιστής, συνθέτης, επιχειρηματίας και γιος του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με πολλούς άλλους γνωστούς τραγουδιστές όπως είναι η Μαρινέλλα, η Καίτη Γαρμπή, ο Πασχάλης Τερζής, η Άντζελα Δημητρίου, ο Αντύπας, ο Βασίλης Καρράς, η Κωνσταντίνα, η Λίτσα Γιαγκούση και ο πατέρας του, Σταμάτης Κόκοτας.

Γέννηση 14 Δεκεμβρίου 1968 (55 ετών)
Αθήνα, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Τραγουδιστής και συνθέτης
Περίοδος ακμής 1994
Οικογένεια
Γονείς Σταμάτης Κόκοτας

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, καθώς είχε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες με άνθρωπο από την εταιρεία παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη, tο απόγευμα της Πέμπτης 28/3, ο Δημήτρης Κόκοτας, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος τραγουδιστής κατά την διάρκεια των προβών του με την Τραϊάνα Ανανία για το J2US και το live του Σάββατου, αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία. Μετά από λίγη ώρα έφτασε το ασθενοφόρο που κάλεσαν οι παρευρισκόμενοι και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Καριέρα
Δίσκοι
Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Διαδόσεις κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου του 1994 από την Eros Music σε μουσική και στίχους του Φοίβου, φτάνοντας τις 30.000 πωλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο κι έγινε χρυσός. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: “Διαδόσεις”, “Αυτά τα χείλια”, “Άντε γεια μας” και “Κι αν σ’ αγαπώ”.

Ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Συνείδηση κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου του 1995 πάλι με τον Φοίβο στη μουσική και τους στίχους, καθώς επίσης ανέλαβε και την ενορχήστρωση του δίσκου. Ο δίσκος έφτασε τις 60.000 πωλήσεις κι έγινε πλατινένιος. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: “Γιατί με τυραννάς”, “Πολύ καλή για να ‘σαι αληθινή”, “Κι άσε να λένε”, “Συνείδηση” και “Ανεμώνα”.

Ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Αχαριστία κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου του 1997 και αποτελεί τη τελευταία συνεργασία του με τον Φοίβο, ο οποίος έγινε χρυσός τη πρώτη κιόλας εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Λίγο καιρό αργότερα έγινε η απονομή του πλατινένιου δίσκου, αφού ξεπέρασε τις 50.000 πωλήσεις, κι έγινε πλατινένιος και σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέχρι και σήμερα αυτό το άλμπουμ θεωρείται ο πιο επιτυχημένος δίσκος του Δημήτρη Κόκοτα, έχοντας πουλήσει τουλάχιστον 80.000 αντίτυπα.

Στις 8 Οκτωβρίου του 1998 κυκλοφόρησε ο τέταρτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Για μένα σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα, με τον οποίο συνεργάστηκε για πρώτη φορά. Ο δίσκος έγινε χρυσός από τη πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και πλατινένιος μετά από 15 μέρες, ξεπερνώντας τις 50.000 πωλήσεις. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: “Για μένα”, “Στο ‘χω πει”, “Παλιοχαρακτήρας” και “Για πάντα”.

Στις 25 Νοεμβρίου του 1999 κυκλοφόρησε ο πέμπτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Σε ρεύματα αντίθετα σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Πάνου Φαλάρα. Ο δίσκος έγινε σύντομα χρυσός και πολλά τραγούδια έγιναν ραδιοφωνικές επιτυχίες. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: “Είσαι γυναίκα ουρανός”, “Παντού σημάδια σου”, “Τι σου χρωστάω”, “Μήνυμα γραπτό” και “Σ’ εκείνη να γυρίσεις”.

Δημήτρης Κόκοτας οικογένεια! Η ΣΥΖΥΓΟΣ του Κατερίνα και τα παιδιά τους

Ο έκτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Έχω φύγει κυκλοφόρησε στις 18 Δεκεμβρίου του 2000 από τη νέα του εταιρεία Minos EMI σε μουσική και στίχους διάφορων καλλιτεχνών, όπως ο Valentino, ο Στράτος Διαμαντής, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, η Εύη Δρούτσα κλπ. Αν και πολλά τραγούδια από τον δίσκο ξεχώρισαν στο ραδιόφωνο, δεν έκανε την ίδια εμπορική επιτυχία με προηγούμενες δουλειές του.

Ο έβδομος δίσκος του με τίτλο Ολόψυχα δικός σου κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2002 σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους του Πάνου Φαλάρα και της Ναταλί.

Στον όγδοο δίσκο του με τίτλο Ένα που κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου του 2003 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Γιάννη Καραλή, ο οποίος έγραψε τη μουσική και τους στίχους.

Στον ένατο δίσκο του με τίτλο Απρόσμενη αγάπη που κυκλοφόρησε το 2004 από τη Virus Music συνεργάστηκε επίσης για πρώτη φορά με τον Ανδρέα Κομπόση, ο οποίος έγραψε τις στίχους και τη μουσική.

Το 2007 κυκλοφόρησαν οι δύο τελευταίοι δίσκοι του με τίτλους Άμα δε σε δω απόψε και Live + 4 από την Alpha Records.

Συναυλίες
Το 2013 ο Κόκοτας μαζί με τους Χάρη Βαρθακούρη, Γρηγόρη Μπιθικώτση και Στέλιο Διονυσίου πραγματοποίησαν συναυλίες σε πολλές χώρες όπως στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και το Ισραήλ σε μια περιοδεία που ονομάστηκε «A Trιbute to the Legends» κάνοντας μια αναδρομή ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες των πατεράδων τους, ενώ τα τελευταία χρόνια κάνει κοινές εμφανίσεις με τον Γιώργο Λεμπέση.

Δημήτρης Κόκοτας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Προσωπική ζωή
Την περίοδο που βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, διατηρούσε σχέση με τη κόρη της Μαρινέλλας, Τζωρτζίνα.

Με τη σύζυγο του, Κατερίνα, γνωρίστηκαν σε ένα νυχτερινό κέντρο και το 2011 απέκτησαν μια κόρη, τη Ριάνα.[1]

Δισκογραφία
Προσωπικά Album
Έτος Τίτλος Διάκριση Πωλήσεις Εταιρεία
1994 Διαδόσεις Χρυσός 30.000 Eros Music
1995 Συνείδηση Πλατινένιος 60.000 Eros Music
1997 Αχαριστία Πλατινένιος 80.000 Eros Music
1998 Για Μένα Πλατινένιος 50.000 Eros Music
1999 Σε Ρεύματα Αντίθετα Χρυσός 30.000 Eros Music
2000 Έχω Φύγει – 20.000 Minos EMI
2002 Ολόψυχα Δικός Σου – 15.000 Minos EMI
2003 Ένα – 10.000 Minos EMI
2004 Απρόσμενη Αγάπη – 5.000 Virus Music
2007 Άμα Σε Δω Απόψε – 2.500 Alpha Records
2007 Live + 4 – 2.500 Alpha Records

Cd Singles
Έτος Τίτλος Εταιρεία
1995 Αγάπη Είναι… Eros Music
1997 Δημήτρης Κόκοτας Eros Music
1997 Sampler Eros Music
1998 Για Μένα Eros Music
1998 Αμαρτωλή Eros Music
2006 Να Μου Λες Alpha Records

Singles
Έτος Τίτλος Εταιρεία
2016 Γιατί Με Τυραννάς Panik Platinum
2023 Τη Ζωή Μου Πήρες Not On Label
Best Off

Έτος Τίτλος Εταιρεία
1998 Δημήτρης Κόκοτας Φοίβος Eros Music
1999 28 Μεγάλες Επιτυχίες (The Best) Eros Music
2000 Μεγάλες Στιγμές Eros Music
2002 Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες Του Eros Music
2006 Απρόσμενη Αγάπη Ο Κόσμος Του Επενδυτή
2007 Χρυσές Μπαλάντες Alpha Records
2007 Νύχτα Live No3 Alpha Records
2014 Ανεμώνα (Και Άλλες Μεγάλες Επιτυχίες) Web Entertainment S.A.

347227422 1475522463256727 7941321936251085200 n 347421975 744966204301273 951035814310980597 n 347440430 743694774428416 8823213186401753108 n

x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!