Πίτσα Παπαδοπούλου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Πίτσα Παπαδοπούλου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά  Καλλιόπη Καραμανλίδου
Γέννηση 4 Μαΐου 1945 (77 ετών)
Θεσσαλονίκη
Κατοικία Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Τραγουδίστρια
Περίοδος ακμής 1961
Συγγενείς Λένα Παπαδοπούλου (ανιψιά)

Στην υγειά μας ρε παιδιά: Αφιέρωμα στην Πίτσα Παπαδοπούλου

Η Πίτσα (Καλλιόπη) Παπαδοπούλου (Θεσσαλονίκη, 4 Μαΐου 1945) είναι Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια [1] με μακροχρόνια καριέρα. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής: Γιώργος Ζαμπέτας, Τόλης Βοσκόπουλος, Αντώνης Βαρδής, Βίκυ Μοσχολιού, Αντώνης Ρεπάνης Τάκης Μουσαφίρης, Στέλιος Καζαντζίδης.[2]

Πίτσα Παπαδοπούλου βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

ι
Πρώτα χρόνια
Η Πίτσα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τον Πόντο της Μικράς Ασίας με τους γονείς της να έρχονται πρόσφυγες στην Ελλάδα το 1922.[1] Η οικογένεια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1961 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, καθώς ο μεγαλύτερος της αδερφός της (και πατέρας της επίσης τραγουδίστριας Λένας Παπαδοπούλου) ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο τραγούδι.

Καριέρα
Στην Αθήνα ο αδερφός της Πίτσας γνώρισε τον μαέστρο Στέλιο Χρυσίνη, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Στράτο Παγιουμτζή, όπου και αυτός με την σειρά του τον σύστησε στον Ζαμπέτα. Η ίδια έχει δηλώσει:

«Σε ηλικία 16 χρόνων ο αδελφός μου με πήγε στον Ζαμπέτα να με ακούσει και αμέσως έπιασα δουλειά στα Ξημερώματα».

Την δεκαετία του 1970 άρχισε να συνεργάζεται στα νυχτερινά κέντρα με μεγάλα ονόματα της εποχής όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου, η Τζένη Βάνου και η Ρίτα Σακελλαρίου.

Η πρώτη της δισκογραφική επιτυχία ήρθε το 1980 με το Album «Τι αγάπη Θεέ μου» και πούλησε περισσότερα από 60.000 αντίτυπα, ενώ η γνωριμία και συνεργασία της με τον σύνθετη Τάκη Μουσαφίρη στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την καθιέρωση της στην μουσική βιομηχανία, κάνοντας μεταξύ άλλων και την μεγάλη επιτυχία «Θα Τα Βροντήξω» (1983). Το 1987 συνεργάστηκε με τον Αντώνη Βαρδή στον δίσκο «Άνευ Όρων» ο οποίος περιείχε τη μεγάλη επιτυχία «Μη Μιλάς» σε στίχους Γιάννη Πάριου.

Στις μεγάλες επιτυχίες της συγκαταλέγονται τα τραγούδια: «Θυσιάστηκα» (1984) σε στίχους Χάρη Ροδίτη και μουσική Αντώνη Ρεπάνη, «Γκρέμισ’ τα» (1986) σε στίχους Λάκη Τσώλη και μουσική Κώστα Σούκα και «Θα κάνω ό,τι μου αρέσει» (1990) σε στίχους Ανδρέα Σπυρόπουλου και μουσική Παναγιώτη Στεργίου.

Δισκογραφία
LP, Album

1972 – Ο καινούριος δίσκος
1977 – Πίτσα Παπαδοπούλου ‎
1980 – Τί Αγάπη Θεέ Μου ‎
1981 – Χρώματα
1982 – Εγώ Θάμαι Για Σένα
1983 – Τα Λαϊκά Που Αγαπήθηκαν
1983 – Τα Παράπονα
1984 – Τραγούδια Αγάπης
1985 – Οι Δρόμοι Της Αγάπης
1986 – Αργά Τη Νύχτα
1987 – Άνευ Όρων
1988 – Σήμερα
1988 – Δεν Μετανιώνω
1989 – Μόνο Για Σένα
1990 – Στιγμές
1991 – Λατρεία
1992 – Νόμιζες

Πίτσα Παπαδοπούλου ηλικία βιογραφικό

1993 – Όσα Αγαπάω
1994 – Με Τα Μάτια Κλειστά
1996 – Απαγορευμένο Όνειρο
1998 – Μια Αγάπη Φτάνει
2004 – Δυο Δρόμοι Δυο Φεγγάρια (με Ελένη Βιτάλη)
2005 – Σεβντάς
2006 – Του Θανατά Σ’ Αγάπησα
2006 – Όσα Αγαπώ
2007 – Θυσιάστηκα
2008 – Τα 1970 πρώτα λαϊκά
2010 – Να ‘χε Καρδιά Η Μοναξιά
2018 – Αγάπες μου παλιές

Singles & EPs
2013 – Λάθος
2020 – Το παραδέχομαι
2020 – Μύριαμ η Αρμένισσα

Η Πίτσα (Καλλιόπη) Παπαδοπούλου (Θεσσαλονίκη, 4 Μαΐου 1945) είναι Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια  με μακροχρόνια καριέρα. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, ενδεικτικά : Γιώργος Ζαμπέτας, Τόλης Βοσκόπουλος, Αντώνης Βαρδής, Βίκυ Μοσχολιού, Αντώνης Ρεπάνης, Τάκης Μουσαφίρης, Στέλιος Καζαντζίδης.

 

Πρώτα χρόνια
Η Πίτσα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τον Πόντο της Μικράς Ασίας με τους γονείς της να έρχονται πρόσφυγες στην Ελλάδα το 1922.

Η οικογένεια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1961 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, καθώς ο μεγαλύτερος της αδερφός (και πατέρας της επίσης τραγουδίστριας Λένας Παπαδοπούλου) ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο τραγούδι.

Πίτσα Παπαδοπούλου ηλικία

Καριέρα
Στην Αθήνα ο αδερφός της Πίτσας γνώρισε τον μαέστρο Στέλιο Χρυσίνη, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Στράτο Παγιουμτζή, όπου και αυτός με την σειρά του τον σύστησε στον Ζαμπέτα. Η ίδια έχει δηλώσει:

«Σε ηλικία 16 χρόνων ο αδελφός μου με πήγε στον Ζαμπέτα να με ακούσει και αμέσως έπιασα δουλειά στα Ξημερώματα».[3]

Την δεκαετία του 1970 άρχισε να συνεργάζεται στα νυχτερινά κέντρα με μεγάλα ονόματα της εποχής όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου, η Τζένη Βάνου και η Ρίτα Σακελλαρίου.

 

Η πρώτη της δισκογραφική επιτυχία ήρθε το 1980 με το Album «Τι αγάπη Θεέ μου» και πούλησε περισσότερα από 60.000 αντίτυπα, ενώ η γνωριμία και συνεργασία της με τον συνθέτη Τάκη Μουσαφίρη στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την καθιέρωση της στην μουσική βιομηχανία, κάνοντας μεταξύ άλλων και την μεγάλη επιτυχία «Θα Τα Βροντήξω» (1983). Το 1987 συνεργάστηκε με τον Αντώνη Βαρδή στον δίσκο «Άνευ Όρων» ο οποίος περιείχε τη μεγάλη επιτυχία «Μη Μιλάς» σε στίχους Γιάννη Πάριου.

 

Στις μεγάλες επιτυχίες της συγκαταλέγονται τα τραγούδια: «Θυσιάστηκα» (1984) σε στίχους Χάρη Ροδίτη και μουσική Αντώνη Ρεπάνη, «Γκρέμισ’ τα» (1986) σε στίχους Λάκη Τσώλη και μουσική Κώστα Σούκα και «Θα κάνω ό,τι μου αρέσει» (1990) σε στίχους Ανδρέα Σπυρόπουλου και μουσική Παναγιώτη Στεργίου.

Πίτσα Παπαδοπούλου

Δισκογραφία
LP, Album
1972 – Ο καινούριος δίσκος
1977 – Πίτσα Παπαδοπούλου ‎
1980 – Τί Αγάπη Θεέ Μου ‎
1981 – Χρώματα
1982 – Εγώ Θάμαι Για Σένα
1983 – Τα Λαϊκά Που Αγαπήθηκαν
1983 – Τα Παράπονα
1984 – Τραγούδια Αγάπης
1985 – Οι Δρόμοι Της Αγάπης
1986 – Αργά Τη Νύχτα
1987 – Άνευ Όρων
1988 – Σήμερα
1988 – Δεν Μετανιώνω
1989 – Μόνο Για Σένα
1990 – Στιγμές
1991 – Λατρεία
1992 – Νόμιζες
1993 – Όσα Αγαπάω
1994 – Με Τα Μάτια Κλειστά
1996 – Απαγορευμένο Όνειρο
1998 – Μια Αγάπη Φτάνει
2004 – Δυο Δρόμοι Δυο Φεγγάρια (με Ελένη Βιτάλη)
2005 – Σεβντάς
2006 – Του Θανατά Σ’ Αγάπησα
2006 – Όσα Αγαπώ
2007 – Θυσιάστηκα
2008 – Τα 1970 πρώτα λαϊκά
2010 – Να ‘χε Καρδιά Η Μοναξιά
2018 – Αγάπες μου παλιές
Singles & EPs
2013 – Λάθος
2020 – Το παραδέχομαι
2020 – Μύριαμ η Αρμένισσα

x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!